OG sada Ogulin

Planinarska Nova godina, uz intervenciju HGSS-a

Hrvatsko planinarsko društvo “Klek” u nedjelju, 8. siječnja, organiziralo je tradicionalnu “planinarsku Novu godinu”, odnosno susret planinara i prijatelja prirode na Kleku. Kako doznajemo, Klek je posjetilo 300 planinara i ljubitelja prirode iz cijele Hrvatske kojie ni veliki minusi nisu spriječili da se upute na 1182 metra nadmorske visine. Moglo se i ovog puta uživati u besplatnom planinarskom grahu, čaju i kuhanom vinu, a za sigurnost su i ovog puta brinuli članovi HGSS-a koji su, na žalost, morali intervenirati čak dva puta.

Kako je izvijestio Županijski Centar 112, s planine su tijekom poslijepodneva dvije osobe spuštali s Kleka, no nisu izvijestili radi li se o ozljedama, pothlađivanju ili nečem trećem.

– Najprije su pri početku spuštanja sa Kleka naišli na muškarca koji je skrenuo s planinarske staze. Kada mu se prišlo bio je pod vidnim utjecajem alkohola i odbijao je svaku suradnju, pa smo bili primorani uz prethodnu konzultaciju s djelatnicima policije istog “upakirati” u nosila, akiju i spustiti do Bjelskog, gdje su ga čekali djelatnici Policijske uprave Ogulin i Hitne pomoći, kažu GSS-ovci.

Paralelno su od jednog planinara dobili dojavu o ozlijeđenom planinaru, koji je prilikom spuštanja sa Kleka po zaleđenoj stazi pao i zadobio lakše ozljede glave, te je odmah po dojavi saniran i otpraćen do Bjelskog.