Sport

Nova teniska pravila i velika zarada: Ovo je ogromna prilika za Bornu Ćorića

Po prvi put na kraju sezone ATP će organizirati turnir najboljih osam tenisača mlađih od 21 godine.

ATP finale “sljedeće generacije” održat će se u studenom u Milanu, a zasad je izvjesno da će se ovaj turnir održavati do 2021. godine.
Tenis se tako priprema za veliku smjenu generacija budući da bi Roger Federer uskoro mogao u mirovinu, Rafael Nadal ima 31 godinu, a uskoro će 30. rođendan proslaviti i najbolji na svijetu Novak Đoković i Andy Murray.
“Smjena generacije dolazi i moramo se početi pripremati. Nova generacija ima ogroman talent i ovo je prilika da ta generacija pokaže svoju igru svima na svijetu”, rekao je prvi čovjek ATP-a Chris Kermode.
Turnir će se održati po uzoru na završni Masters tenisača – nastupit će sedmero najboljih tijekom godine te jedan domaći tenisač s pozivnicom, a do polufinala će se stizati kroz mečeve u skupinama.
Što ako U-21 tenisač izbori plasman na završni Masters u Londonu? “Ako se igrač plasira u London, onda ne mora nastupati u Milanu”, rekao je Kermode.

Ipak, u ATP-u još nisu sigurni da će uspjeti privoljeti najveće mlade nade da igraju još jedan turnir na kraju sezone. Među onima koji bi mogli izboriti nastup u Milanu je, naravno, i Borna Ćorić.
“Razgovarao sam već s dvojicom mladih tenisača i rekli su mi da će igrati ako izbore nastup. Ja im vjerujem”, otkrio je Kermode, a Rus Danil Medvedev, koji je u prvom tjednu sezone igrao finale Chennaija, izjavio je kako mu je plasman na završni turnir najvećih talenata jedan od ciljeva sezone.
Budući da mladiće ne planiraju nagraditi bodovima za nastup u Milanu, u ATP-u su odlučili ponuditi veliku zaradu pa je nagradni font 1,27 milijuna dolara.
Iz ATP-a su objavili kako će na novom turniru testirati i niz novih pravila i inovacija kako bi tenis učinili još zanimljivijim sportom. “Sve napreduje pa tako mora i tenis”, poruka je čelnika svjetskog tenisa.

Trenutno je Ćorić treći najbolji tenisač u konkurenciji U-21. Ispred su Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Kačanov.

 

Izvor: Indeks.hr