Sport

Pravo lice Kauboja: Štrlek i Ivić slomili su Mađarsku u nastavku

Hrvatska je pobijedila Mađarsku 31-28 za drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu uz dva potpuno različita lica, blijedo u prvom i sjajno u drugom dijelu. U ponedjeljak nas čeka Bjelorusija…

Kako su Kauboji odigrali prve dvije utakmice, bez problema možemo najaviti povećanu prodaju apaurina u hrvatskim ljekarnama. Kidali su nam živce protiv Saudijske Arabije, lovili Mađare na minus četiri u igri bez igre, a onda proigrali u drugom poluvremenu.

Hrvatska je pobijedila Mađarsku 31-28 za drugu pobjedu na SP-u uz dva potpuno različita lica. Blijedo u prvom i sjajno u drugom gdje su Duvnjak, Štrlek, Ivić i društvo slomili Mađare.

Dizel Hrvatska

Četiri i pol minute trebalo je Kaubojima da zabiju Saudijskoj Arabiji, minutu više čekali smo na prvi gol protiv Mađarske koja je igrala bez Nagyja. Sad već imamo uzorak. Hrvatska na ovom prvenstvu utakmice počinje ‘dizelaški’. I to nikako nije dobro.

Kauboji su u 15 minuta zabili tri gola, jedan iz sedmerca, jedan iz kontre i jedan pod faulom. Niti jedan nismo zabili iz prave akcije i Mađari su imali 6-3. Babić je morao zvati minutu odmora i opet je stavio sedmoricu u napad, igrali smo bez golmana, kao i na početku utakmice. Došli smo na gol zaostatka, ali za čas su Mađari opet otišli na plus tri.

Stevanović je u 19 minuta imao jednu obranu i Filip Ivić je morao na gol. Skinuo je zicer u prvom napadu, ali i pretrpio žestoki udarac nakon što se mađarski igrač sa svojih stotinjak kila zabio u njega u kontri. Upravo nas je Ivić držao u igri kad je spektakularno obranio mađarski pokušaj na prazan gol, jedva se vratio, skinuo loptu ispod prečke i spašavao živu glavu preskačući reklame iza gola. U nekoliko minuta Ivić je obranio tri lopte i samo zahvaljujući njemu Mađari nisu otišli na veću prednost.

Buđenje Kauboja

Kad su tri minute poveli četiri razlike, upalio se alarm na hrvatskoj klupi. Kauboji se bude i s četiri gola zaredom odlaze na odmor s 11-11. Rezultat je bio puno bolji od onoga što su pokazali na terenu. Duvnjak je potegnuo nakon četiri minute i Hrvatska je povela prvi put nakon 3-2. No u minuti primamo dva gola i Mađari opet vode 13-12.

Kaubojima je trebalo više od 40 minuta da odu Mađarima na dva razlike. Kad je Cindrić zabio za 17-15, bilo je to poput bronhija za hrvatske navijače. Lakše se disalo.
Ali ne zadugo.

Štrlek igrač utakmice

Nakon što je Mandalinić promašio sedmerac za plus tri, Mađari su se vratili na samo gol razlike i promašili su napad za izjednačenje.

No slijedi novo buđenje Kauboja, Horvat je počeo zabijati, Šebetiću je ulazilo sa svih strana i Hrvatska je imala četiri razlike. Hrvatska je u zadnjih deset minuta ušla s 23-30.

Počelo nam je sve ulaziti, Mamić, Šebetić, Kontrec… Ma sa svih strana je ulazilo, još da nismo primali tako naivne golove, sve bi bilo gotovo puno prije. Na kraju 31-28 uz dva lica Kauboja. Ako pokažu ono prvo protiv Bjelorusije u ponedjeljak, neće biti dobro…

Filip Ivić utakmicu je završio s devet obrana, Štrlek je zabio šest golova iz sedam pokušaja, Duvnjak je pridonio s pet golova, po četiri su zabili Horvat, Mamić, Šebetić i Cindrić. Kod Mađara najviše su zabili Gergely Harsanyi i Zsol Balogh, obojica sa po šest golova.

 

Izvor: 24sata.hr