Registar ‘Ne zovi’: zbogom telefonskoj prodaji i napornoj zvonjavi telefona

Za sve one kojima živci titraju pri samoj pomisli na telefonsku prodaju i promidžbu, stigle su dobre vijesti! Naime, pokreće se registar potrošača pod nazivom ‘Ne zovi’, a popunjavanjem obrasca kojeg ćete osobno, poštom ili mailom predati operateru, riješit ćete se neželjene zvonjave telefona.
– Vas ne smije nazvati niti jedan trgovac u svrhu promidžbe ili prodaje, ne smije vam ništa nuditi ili se reklamirati niti to smije završiti nekakvom novčanom obvezom ili ugovorom – kazao je Ivo Majerski iz HAKOM-a za Dnevnik.hr.
Upis u registar besplatan je za potrošače, a bit će otvoren i za upisivanje putem sustava e-građani. Pokretanje registra očekuje se do kraja siječnja, a popunjavanjem samo jednog papira osigurat ćete da u roku od sedam dana prekinete neželjenu zvonjavu.
Na popis možete uvrstiti svoj fiksni i svoj mobilni broj, a ako se neželjeni pozivi nastave, ‘potrošač se može obratiti tržišnoj inspekciji ministarstva gospodarstva koja je nadležna u ovom slučaju, a ovisno o slučaju može biti pokrenut prekršajni postupak a kazna je od 10 do 100 tisuća kuna’, piše Dnevnik.
Ovoj vrsti prodaje najčešće su izloženi stariji građani, a predavanjem zahtjeva riješit ćese neželjenih poziva.

Komentari