OG sada Ogulin

Šest godina od “umiranja” Bjelolasice

U noći sa ponedjeljka na utorak, pred točno 6 godina, odnosno 25. siječnja 2011. nešto poslije 2 sata, u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica buknuo je požar. Dojava je stigla u 2,20 sati i odmah su intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ogulin, te dobrovoljnih vatrogasnih društava našeg grada i naše županije.

U požaru, koji je lokaliziran nakon nekoliko sati, oko 7,30, izgorjeli su restoran, kuhinja i sportska dvorana smješteni u glavnoj zgradi Hrvatskog olimpijskog centra, odnosno „srce“ Bjelolasice, kako je tada kazao direktor skijališta Boris Knežević.

Već u jutarnjim satima župan Ivan Vučić je, nakon što je dobio dojavu o požaru, stupio u kontakt sa tadašnjim ministrom znanosti, obrazovanja i športa Radovanom Fuchsom i direktorom HOC-a Marom Mišićem, koji do tog trenutka-za požar nije znao!

U trenutku izbijanja požara, na Bjelolasici je bilo stotinjak gostiju, među kojima su bili i učenici Škole u prirodi i prava je sreća da nitko nije ozlijeđen. Za njih je tijekom prijepodneva organiziran prijevoz kući.

Na žalost, požar je buknuo baš kada su se na Bjelolasici ponadali pravom početku skijaške sezone, jer snijega konačno ima dovoljno, a upravo su, neslužbeno doznajemo, dobivene i sve potrebne dozvole za rad skijališta.

Na žalost, ni nakon 6 godina, nitko nema volje preuzeti HOC i ni na jednom natječaju do sada Bjelolasica nije prodana. Više od stotinjak zaposlenika tada je ostalo bez posla, a situacija je postala još i gora kada je izgorio i restoran HOC-a na Sabljacima.