Sport

Španjolci znaju razloge poraza, a to nije Mamić. Krivi su – suci!

Hrvatska je jučer u Montpellieru zasluženo izbacila Španjolce u četvrtfinalu rukometnog Mundijala. Završilo je 30-29 za Kauboje na krilima ubojitog Marka Mamića kojeg će Španjolci mjesecima kasnije sanjati.

I ne samo njega, cijela naša pobjednička ekspedicija ostavila im je bolne rane, pa su morali pronaći krivca.

Sami sebi, barem prema prvim reakcijama, nisu krivci. Za njih su to, vjerovali ili ne, suci.

– Nitko u svlačionici ne može objasniti tretman kakav smo dobili od sudaca – rekao je Gedeon Guardiola poslije ispadanja u četvrtfinalu.

Smatraju kako su pokradeni, a kao najveće greške izdvajaju poništeni gol Aguinagaldeu u završnici susreta. Također, u istom razdoblju smeta ih odugovlačenje sudaca s dizanjem ruke za pasivnu igru u zadnjem napadu Hrvatske te to da su im umjesto sedmerca u jednoj situaciji dosudili devetarac.

Mediji prate misli igrača, pa Marca ‘tuče’ po danskim sucima Gjedingu i Hansenu.

– Rijetki su sportovi kao rukomet koji toliko ovise o subjektivnim kriterijima. Za neke je to pasivna igra, a za druge nastavak napada. Za neke suce može biti sedmerac i isključenje, a za druge samo deveterac. Ne treba opravdanje za poraz tražiti u sucima, ali na njih se mogu žaliti španjolski igrači jer nije dosuđen sedmerac Julenu ili zbog vječnog zadnjeg napada Hrvatske – tvrdi madridski dnevnik.

Španjolski navijači, ionako dotučeni od poraza, zaokružuju priču jednakim stavom. (24sata.hr)