Sport

Veselin Vujović: Želim finale s Hrvatskom

U Sloveniji je prava euforija zbog ulaska u polufinale SP-a. Uspio sam prije utakmice s Katarom smiriti igrače govoreći im da je to vrlo ozbiljna utakmica. Jer, Katar je ipak svjetski doprvak, izbacio je jednu Njemačku. Nego, znate što, mislim da su se Katarci i njihov izbornik Valero Rivera nakon što su izbacili Njemačku već vidjeli u polufinalu. Mislili su, tko je ta Slovenija da nam stane na put. Ali, preračunali su se – kaže Vujović

Veselin Vujović, izbornik rukometaša Slovenije, dočekao nas je nasmijan kao i uvijek dok je bio trener PPD Zagreba.

Nakon što je sa zagrebašima dva puta izborio četvrtfinale Lige prvaka, s reprezentacijom Slovenije dosegnuo je zvijezde ušavši u polufinale SP-a.

Odrekao se nekih zvijezda

– U Sloveniji je prava euforija zbog ulaska u polufinale SP-a. Uspio sam prije utakmice s Katarom smiriti igrače govoreći im da je to vrlo ozbiljna utakmica. Jer, Katar je ipak svjetski doprvak, izbacio je jednu Njemačku. Nego, znate što, mislim da su se Katarci i njihov izbornik Valero Rivera nakon što su izbacili Njemačku već vidjeli u polufinalu. Mislili su, tko je ta Slovenija da nam stane na put. Ali, preračunali su se – kaže Vujović.

Ulaskom u polufinale igrači Slovenije postali su još euforičniji.
Koga biste voljeli vidjeti u finalu, ako pobijedite?

– Iskreno, volio bih da u finalu igramo protiv Hrvatske. Ne zato što mislim da bismo pobijedili, nego zato što bi taj finale bio potpuna pobjeda rukometa s bivšeg područja Jugoslavije.

Kako gledate na susret Hrvatska – Norveška?

– Mislim da Hrvatska ima veliku priliku. Opet, mislim da se Hrvatska emotivno puno potrošila u susretu sa Španjolskom. Čitao sam neke izjave hrvatskih igrača, vidio sam suze na njihovim licima. Imaju dosta ozlijeđenih igrača. Bit će i pritiska. Jer u Hrvatskoj je svaka utakmica nekakvo pitanje života ili smrti i to ih može opteretiti. Ako govorimo samo o kvaliteti u toj utakmici, onda Hrvatska pobjeđuje – zaključio je Vujović. (vecernji.hr)