Sport

Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili…

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta ‘nestala’. Poklonili smo Slovencima broncu…

Lomi se utakmica, Hrvatska staje, protivnik melje. Zvuči vam poznato?

Nažalost, postalo nam je navika. Kauboji su izgubili nemoguće. Imali su osam razlike protiv Slovenije, imali su broncu praktički u džepu, a onda su nestali s parketa na 20 minuta što je Slovenija iskoristila i nakon 31-30 osvojila prvu medalju u povijesti.
Džomba: Ja ovo u životu nisam vidio

Hrvatska je ostala bez ideje i snage, a Slovenija je to iskoristila i u zadnjih deset minuta pregazila Kauboje. S ovakvom crnom rupetinom teško da možemo dobiti i slabije protivnike od Slovenije, a u šoku su bili i stručni komentatori RTL-a Goran Šprem i Mirza Džomba.

– Ne znam, ne znam što je ovo. Što se tu dogodilo? Pa kako ovako možeš nestati? Nije tu riječ o fizičkom umoru u tih 15, 20 minuta. Ne može biti. Pa i da je, uvedi nekog drugog. Pa osam minuta prije kraja imamo pet razlike. To samo da igramo obranu i samo stojimo u napadu, imaš pobjedu – u šoku su bili Šprem i Džomba.
Slovenci su nam uzvratili za poraz u onoj utakmici za broncu na SP-u 2013. godine. No nitko iz hrvatskog tabora nije ni pomišljao na poraz nakon 40 minuta i 24-16. Slovenija je bila razbijena… Zabijali smo iz svih pozicija, obrana je bila sjajna, a onda – STOP.

– Ja ovo nisam nikad u životu vidio. A vidio sam dosta toga, i u zadnja dva dana. Ali ovo? Ne znam. Stvarno ne znam – nije se mogao načuditi Mirza Džomba.
No večeras smo pokazali kako izgubiti na nevjerojatan način. Stao je napad, ostali smo bez ideje, Duvnjak bez snage… Slovenci su to iskoristili i otišli do povijesnog rezultata…
Babić mora pitati ženu hoće li ostati izbornik

A mi? Mi smo imali finale na dlanu i broncu u džepu. Jedan sedmerac kasnije, bili smo u borbi za broncu. Samo, onih 20 minuta našeg nestanka s terena protiv Slovenije bilo je sve samo ne borba… Srce nije upitno, nikad nije bilo. Ali ovo?

Cindrić je bio najbolji kod Kauboja sa sedam golova iz 10 pokušaja. Štrlek je zabio šest golova, po četiri su zabili Duvnjak i Horvat. Stevanović je imao osam obrana.

Nakon utakmice izbornik Željko Babić opet je briljirao s izjavama. Na pitanje o njegovom statusu na klupi Hrvatske rekao je kako o tome prvo mora pričati sa suprugom. Vjerojatnije je da će ga prije toga dobiti Zoran Gobac…
U slovenskoj senzaciji svi su bili gotovo podjednaki. Marguč, Cingesar i Bezjak zabili su po četiri, Blagotinšek, Gaber i Grebenc po tri… Skok je imao osam obrana, Lesjak četiri. (24sata.hr), (Foto:sportarena.hr)