Sport

Babić i Balić dobili otkaz; o novom izborniku ni riječi

Hitna sjednica Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza koja je u Zagrebu započela u utorak u 14 sati, kao što je bilo najavljeno, odlučivala je o sudbini izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Željka Babića i njegovih suradnika Ivana Balića i Petra Metličića. Nakon nešto manje od dva sata napokon je donesena odluka: svi su smijenjeni!
Babiću su presudila dva poraza na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj u svega 24 sata; prvo u polufinalu od Norveške nakon produžetka (promašen sedmerac Horvata za pobjedu!) te nakon toga za treće mjesto od Slovenije nakon neobjašnjivog pada u završnici utakmice.
Nakon dva sata zasjedanja, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, izvršni dopredsjednik Zoran Gobac i članovi Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza donijeli su odluku.
Željko Babić, Ivano Balić i Petar Metličić su smijenjeni, a odluku o novom izborniku UO donijet će tek kroz mjesec dana, odnosno nakon što obave razgovori s potencijalnim kandidatima.
Dodajmo još kako je ova sjednica čelnih ljudi HRS-a od iznimne važnosti jer je Hrvatska domaćin Europskog prvenstva 2018. Više donosi Tportal.hr.