72 zastupnika podržalo Barišića, Mostovi zastupnici suzdržani

Ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić ostaje na svojoj funkciji. 72 zastupnika podržalo ministra Barišića, te mu nije izglasano nepovjerenje. Zastupnici Mosta bili su suzdržani, a za izglasavanje nepovjerenja ministru svoj glas dalo je 42 zastupnika.
Nenad Stazić (SDP) ustvrdio je kako ministar Barišić nema potporu dovoljnu da bi bio ministar. Ministar Barišić je bio posvađan sa više od 76 glasova kada je izabran za ministra, a danas su 72 zastupnika glasala protiv. Prema tome, vidi se da nema podršku kakvu ministar treba imati da bi bio ministar. Krao je tuđe ideje, a HDZ je stao na njegovu stranu i time poslao vrlo lošu poruku mladeži. Ovo je sad mala satisfakcija, rekao je Stazić.
Robert Podolnjak (Most) rekao je kako smatra da je ministar opterećen cijelim ovim slučajem, da postoji hipoteka u njegovom djelovanju. Mi nismo glasovali za povjerenje, prema tome Most je zapravo dao nepovjerenje ministru, naglasio je. Ovo pitanje trebalo se rješavati na etičkim odborima na fakultetima, a ne u Saboru.
Željko Reiner (HDZ) rekao je kako je zanimljivo da je pet Mostovih ministara u Vladi podržalo Barišića, a njihovi zastupnici danas bili su suzdržani. Tu situaciju nije želio dodatno komentirati. Samo je poručio – oni će vam odgovoriti.
Prijedlog o izglasavanju nepovjerenja Barišiću zbog navodnog plagiranja znanstvenog rada Sabor je raspravio jučer. Prijedlog je potpisalo 45 zastupnika SDP-a, HNS-a, HSS-a i neki iz Živoga zida, a maratonska rasprava završena je poslije ponoći. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je premijera da smijeni ministra, ističući kako je važno kakav će se primjer pružiti djeci, nakon što je svima postalo jasno da je ministar varao. Više donosi Hrt.hr.

Komentari