Aktualno OG sada Ogulin

Održan sastanak Koordinacije projektnog tima Retencije Ogulin

Na sastanku Koordinacije projektnog tima Retencije Ogulin, koji je održan u Uredu gradonačelnika 8. veljače 2017. godine, nazočni su bili predstavnici Hrvatskih voda Vladimir Turković i Saša Šokac, glavni projektant Instituta IGH Ivan Matković, predstavnici HE Gojak Ogulin Vilko Salopek i Odeta Popović, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o.Ogulin Zdravko Paušić, te gradonačelnik Jure Turković i zamjenik gradonačelnika Tone Radočaj.

Prema riječima glavnog projektanta Ivana Matkovića glavni projekt Retencije Ogulin je gotov i predan Hrvatskim vodana, koje su dužne ishoditi suglasnosti na projekt od relevantnih javno – pravnih tijela. Institut IGH započeo je izradu izvedbenih projekata za premještanje dalekovoda, vodovodne mreže, sela Mirići, te gradnje zaštitnog zida za ribnjak i željezničku prugu.
Saša Šokac iz Hrvatskih voda koji u Ogulinu od studenoga 2016. rješava imovinsko pravne odnose sa vlasnicima nekretnina na zahvatu Retencije iznio je podatak da je sklopljeno 130 ugovora neposrednom pogodbom, tj. 90 % građana prihvatilo je ponuđene ugovore o otkupu zemljišta. S onima koji nisu prihvatili ugovore još će se razgovarati u drugom pozivu, a potom će predmete rješavati Ured državne uprave u postupku izvlaštenja.
Rok završetka svih spomenutih radnji je lipanj 2017. kada će se sva dokumentacija predati Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za donošenje građevinske dozvole. Delegacije Svjetske banke, iz čijih sredstava će se financirati Retencija, posjetit će Ogulin i obići područje gradnje Retencije. (ogulin.hr)