Aktualno Županija

Draganićki SDP ponovo vodi Stjepan Golub

– Čeka nas pobjeda u Draganiću, a za tu pobjedu moramo odraditi dobro kampanju. Kolegica Ana Barković nije mogla udovoljiti izazovima koji su pred nama i zbog toga joj je jednoglasno izglasano nepovjerenje. SDP želi i dalje služiti našim mještanima i raditi za Draganić puno više i puno bolje nego sadašanja vlast, izjavio je za KAportal Stjepan Golub, na izvanrednoj konvenciji draganićkog SDP-a izabran za v.d. predsjednika Općinske organizacije – piše Ka Portal.

Dugogodišnji predsjednik tamošnje organizacije SDP-a – vodio ju je tri mandata – i bivši načelnik Općine pojasnio je da je odluku o smjeni na vrhu donijelo 20 delegata, te da će sa svojim odlukama upoznati Županijski odbor stranke.

– Član sam ŽO i mi smo ih ranije obavijestili o svemu što se događalo, a obzirom da ništa nisu poduzimali, mi smo, kako Statut propisuje da 1/4 članova može sazvati izvanrednu Konvenciju, to i učinili. Naša odluka nije neočekivana. Znali smo da, ako želimo pobijediti na izborima, moramo smijeniti dosadašnju predsjednicu i krenuti u pripreme, dodao je Golub, koji će draganićki SDP voditi do unutarstranačkih izbora.

Nakon izvanredne izborne konvencije, sjednicu je održao i Općinski odbor SDP-a i odlučio da će u bitku za vlast na čelu s Anđelkom Misirom i Stjepanom Golubom. Kandidate za načelnika i zamjenika treba potvrditi i ŽO SDP-a, no Golub vjeruje da su dobro odabrali.

– Ja bih se kandidirao da nemamo dobrih kandidata, ali, srećom, mi u SDP-u Draganića ih imamo dosta i želim dati šansu mlađima. Kolega Misir je u punoj snazi, već 18 godina je u stranci vrlo aktivan, svi u Draganiću ga poznaju kao vrlo poštenog i radišnog, a ja ću pomoći kao zamjenik. Bit će to spoj mladosti i iskustva, ocijenio je Golub koji vjeruje da je pobjeda SDP-a na svibanjskim izborima u Draganiću izvjesna. (kaportal.hr)