OG sada Ogulin

SDP-ovci predstavili program i kandidate

“Zahvaljujem se, kako Gradskom odboru, tako i svim članovima stranke koji su me podržali u kandidaturi za gradonačelnika. Vjerujem da ću istu takvu podršku imati i u kampanji i da ćemo zajedničkim snagama na predstojećim izborima doći do pobjede i preuzeti odgovornost za naš grad Ogulin” istaknuo je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ogulina Dalibor Domitrović, na konferenciji za medije, na kojoj je naglasio da je u politički život ušao ne zato da osigura egzistenciju sebi, već svima koji žele živjeti i raditi u našem gradu. Stoga će njegov glavni prioritet biti razvoj lokalne privrede kako bi građanima omogućio zaposlenje i pristojan život od vlastitog rada. Taj prioritet ostvarit će  pomoću tri glavna cilja: DOVRŠETAK INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA koji su započeti, a koji nikako da okončaju, RACIONALIZACIJU LOKALNE UPRAVE I GRADSKIH PODUZEĆA I USTANOVA, te RAZVOJ LOKALNIH PODUZEĆA I OBRTA na čemu će temeljiti razvoj grada i stvaranje radnih mjesta.
“Projekt Retencija Hreljin obećava se prije svakih izbora i nakon 15 godina obećavanja nema nikakvih pomaka. Projekt poduzetnička zona započet je prije 12 godina i do danas je otvoreno tek 10  novih radnih mjesta. Projekt Kranjčevka započet je prije više od 10 godina i niti tu nema nikakvih pomaka.
Uređenje Pučkog učilišta traje već 12 godina.
Lokalna uprava zajedno sa poduzećima i ustanovama u svom vlasništvu je preglomazna, skupa i neučinkovita. 12,5 milijuna kuna godišnje se troše na plaće djelatnika i to je više od četvrtine gradskog proračuna, a to je preveliki teret za proračun. Reorganizacijom i racionalizacijom smanjit ću troškove i povećati učinkovitost i gradske uprave i poduzeća, a uštedama poboljšati kvalitetu usluge građanima. Ogulinski poduzetnici zapošljavaju oko 3000 djelatnika i nosioci su gospodarskog razvoja grada. U posljednjih 7 godina u Ogulinu je zatvoreno oko 150 poslovnih subjekata. Ako ih vratimo i pretpostavimo da svaki ima samo 3 zaposlena to je 450 novih radnih mjesta. Kako sam i sam poduzetnik, i vrlo dobro poznajem probleme sa kojima se poduzetnici susreću bit ću servis i pomoć poduzetnicima pri stvaranju novih radnih mjesta i gospodarskom razvoju grada”-poručio je Domitrović.
Njegov kolega Daniel Vukelja da su proteklih godina u Gradskom vijeću  o svim ovim projektima govorili, a isto tako i o Poslovnoj zoni, Sodolu  i drugim temama, poručivši: “Dvadeset godina je trebalo da dvije tvrtke dođu u Poslovnu zonu! Drugi gradovi su u međuvremenu napunili četiri zone. Ni dan-danas osnovni uvjeti poslovanja u zoni nisu riješeni. U predstojećem razdoblju do izbora i dalje ćemo govoriti o PROGRAMU, što je temelj svega,  kako bi građani točno znali za što glasaju”-poručio je Vukelja.
Na kraju tiskovne predsjednik SDP-a Ogulina Ivan Vuković najavio je svoju kandidaturu za župana Karlovačke županije, te najvjerojatnije samostalni izlazak SDP-a na predstojeće lokalne izbore.