OG sada Ogulin

“Mladi momci travu kose”

Članovi  KUD-a Sv. Juraj iz Ogulinskog Zagorja, i ove su godine,  već tradicionalno, u povodu Dana zaljubljenih, pripremili koncert koji je   održan u ogulinskoj sportskoj dvorani.

Koncert pod nazivom „Mladi momci travu kose“   privukao je  pozornost i mlađe i starije publike, koja se,  aktivno, pjevajući i pljeskajući,  pridružila njihovom nastupu, prateći ih u  izvedbama  koje su im bile poznate. Članovi KUD-a Sv. Juraj predstavili su se koreografijama „Koso moja kosila bi sama, kad bi mala na otkosu bila“ koji je izvela izvorna grupa, potom je nastupila dječja sekcija s „Ogulinskim kolom“, starija dječja sekcija sa „Paun pase trava raste“, te folklorna skupina koja je izvela „Kaj se doma dela“.

Na koncertu su nastupili i gosti KUD-a Sv. Juraj i njihovi dugogodišnji prijatelji, članovi KUD-a Sv. Ana Vučjak sa dvije koreografije „Selo moje ni brdo ni polje“ i „Lipa Anka kolo vodi“, te članovi KUD-a „Veleševec“ sa također dvije koreografije „Lepa Mara kolo vodi“ i „Sava voda proticala“.

Nije na odmet napomenuti da je umjetnička voditeljica KUD-a Klek Ružica Salopek,  voditeljica dječje sekcije Vani Francetić, voditeljica tamburaške sekcije Adrijana Puškarić,a voditeljica folklorne sekcije Matea  Bertović. I tko onda može reći da žene nisu uspješne, kao muškarci???