Aktualno Županija

Raskol u draganićkom SDP-u?

Draganićki SDP, po oprečnim tvrdnjama glavnih aktera, ima dvoje predsjednika: i Stjepana Goluba, koji je na izvanrednoj konvenciji izabran za v.d. predsjednika, i Anu Barković koja je na toj istoj konvenciji smijenjena s predsjedničkog mjesta piše danas KAportal.
O smjeni na vrhu SDP-ovci su odlučili u petak, u subotu je KAportalu to potvrdio i Golub, dok je Barković danas priopćenjem poručila da je i dalje legalno izabrana predsjednica, odnosno, da konvencija nije sazvana po stranačkom Statutu, dakle, nestatutarno je održana, a Golub izabran na nepostojeću dužnost v.d. predsjednika.
Na naše telefonske pozive, piše dalje KAportal,  jučer nije odgovarala, a u priopćenju je, između ostalog, navela:
– Sa stanjem u draganićkom SDP-u upoznala sam stranačko vodstvo, a radi istine upoznajem i javnost. Kako je Stjepan Golub počeo davati izjave medijima primorana sam reagirati kako bi kao legalno izabrana predsjednica zaštitila časnu dužnost koju obnašam, kako bi zaštitila Statut naše stranke i zakonitost. Prema Statutu konvenciju saziva predsjednik/predsjednica, u svim prilikama, pa i na zahtjev jedne četvrtine članova/članica organizacije. Statut je ovdje jasan (čl. 65 Statuta SDP-a). Budući da kao predsjednica nisam dobila zahtjev za sazivanje konvencije niti od bilo kojeg predlagatelja, u ovom slučaju je to „pisani zahtjev jedne četvrtine članova/članica organizacije“ sazivanje konvencije od strane Stjepana Goluba je protustatutarno i kazneno djelo, kao i njegov izbor za obnašatelja nepostojeće dužnosti v.d. predsjednika. Ovakvo ponašanje Stjepana Goluba je grubo kršenje Statuta SDP-a i nanošenje štete ugledu stranke.
Ovakvo nezakonito i nestatutarno ponašanje i djelovanje člana SDP-a ne mogu shvatiti, ali sam sigurna kako takvo ponašanje više ne može proći i da je ono samo relikt prošlosti. Na dužnost predsjednice OO SDP-a Draganići izabrana sam legalno, dužnost obnašam zakonito i časno. Kao javna osoba, imam obvezu, posebice poslije davanja izjava Stjepana Goluba medijima, upoznati javnost s istinom, napisala je Barković. (KAportal)