Aktualno Županija

Karlovački HSS definitivno na izbore izlazi samostalno

Najava KAportala koji ovaj tjedan najavio da će karlovački HSS će na lokalne izbore 21. svibnja izaći samostalno, pokazala se točnom. a tko će mu biti kandidati tek će odlučiti.
Potvrdio je to predsjednik HSS-a Karlovca Davor Bartolac, kazavši da je Gradski odbor zaključio da se na izbore izađe samostalno a da će odluku o kandidatima donijeti ubrzo, za 10-ak dana.
– Pričekat ćemo odluku Županijskog odbora o tome kako će oni na izbore jer GO Karlovca se zalaže da HSS samostalno izađe i na razini županije. Te su dvije priče povezane i željeli bismo da to bude koordinirano, rekao je  Bartolac za KAportal
Bez obzira na to kakva će biti odluka županijskog HSS-a, izašli na izbore u koaliciji ili sami, to neće promijeniti odluku karlovačkih HSS-ovaca da ovaj put pred birače izađu sa svojom listom kandidata, a ne na zajedničkoj sa SDP-om ili HDZ-om, kako su to činili 2005., 2009. i 2013. godine.
– Definitivno izlazimo u Karlovcu samostalno, kao što smo i rekli, otvoreni za stranke sličnog svjetonazora. Još ćemo odlučiti tko će biti kandidat za gradonačelnika, a ostaje otvorena opcija da to budem ja, zaključio je Bartolac. (tekst i foto KAportal)