OG sada Ogulin

Dječji maskenbal “Za Emmin osmijeh”

Popularni “Dječji maskenbal” koji se već po tradiciji  održava u organizaciji ogulinskog Društva “Naša djeca” i ove je godine okupio brojne mališane, njihove mame, tate, bake, djedove, braću, sestre i prijatelje….U doslovce krcatoj  sportskoj  dvorani odjekivala je  dječja pjesma, male su maske veselo trčale pokazujući svoje “drugo lice”, a fotoaparati su bilježili gotovo svaki trenutak dječjih nestašluka…
Svečanu maskiranu povorku predvodili su meštar Dube i meštrica Glorija, potom članovi Društva “Naša djeca” maskirani u Djeda Mraza i njegove Mrazice, vilenjake, sobove, pahuljice i borove…Pratile  su ih ogulinske mažoretkinje, mališani iz Dječjeg vrtića Bistrac i Josipdol, učenici ogulinskih osnovnih škola, te učenice i profesori Obrtničke i tehničke škole, koji su se potrudili u kreativnosti i maštovitom  crtanju i ukrašavanju mališana, u njihovom Make up šatoru.
Gradonačelnik Jure Turković simbolično je predao ključeve grada i maske su započele  svoju vladavinu, a uslijedilo je čitanje optužnice malom Imbri koji je zbog svih nedjela i zločestoća iz prošle godine, potjeran iz dvorane.
Komisija za izbor ocjenjivala je najljepše pojedinačne i grupne maske, a organizatori su i ovom prigodom pripremili tombolu, za koju su nagrade osigurali brojni sponzori, prijatelji Drušva “Naša djeca”. Cijena ulaznice za odrasle  iznosila je 15 kuna. Organizatori su odlučili sav prihod pokloniti u humanitarne svrhe, te zahvaljuju svima koji su kupnjom ulaznice podržali akciju “Za Emmin osmijeh”.