OG sada Ogulin

Šinteri sutra u Ogulinu!

“Komunalni redari za koje brojni građani već misle da su “mitska bića” kreću u akciju sankcioniranja vlasnika pasa koji puštaju pse na kojima to nije predviđeno i posebno onih koji ne čiste za svojim kućnim ljubimcima” piše KA portal, a kolege izvješćuju kako je  Grad Karlovac  objavio da će se ovih dana na gradskim ulicama i u parkovima provoditi kontrola izvršavanja spomenutih obveza vlasnika pasa.
Kontrolom su pokrivene, doznaju,  sve gradske četvrti, a komunalni redari akciju provode uz pomoć djelatnika PU karlovačke.
Priprema li se možda nešto slično i u Ogulinu, pokušali smo doznati u razgovoru sa Gretom Žanić, koja obavlja poslove komunalnog redara u Gradu Ogulinu. Bila je vrlo susretljiva i naglasila  kako komunalni redari obilaze teren svakodnevno, a kad uoče neodgovorne vlasnike najprije pokušaju sa upozorenjima. U koliko to ne urodi plodom prisiljeni su kazniti ih, odnosno upućuju ih prekršajnom sudu. Od početka ove godine do danas, takvih postupaka je bilo četiri.
Zanimalo nas je i kada i na koji način dolaze u Ogulin  zaposlenici službe za zbrinjavanje pasa lutalica, takozvani šinteri. Prema  riječima Grete Žanić, uglavnom dolaze na pozive, a  to je prilično često. Bili su prošli tjedan i ponovo će doći sutra!
U obavljanju tog posla, kaže ona, dosta im pomažu građani koji dojavljuju gdje se nalazi psi lutalice i nakon toga lakše je obaviti intervenciju, pogotovo za hladnijih, zimskih dana, kada je i broj pasa lutalica  na prometnicama i u naseljima veći.