Svečana akademija povodom 250 godina Gimnazije Karlovac

– Karlovac može biti ponosan i na ovu školu i humanističku naobrazbu koja je stoljećima ovdje njegovana! Svakako, i na sadašnje naraštaje koji baštine tu tradiciju, koji mogu govoriti o tome kako je vrijedna naobrazba i danas u Hrvatskoj, izjavio je u ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić večeras u Karlovcu, koji slavi prva 2 i pol stoljeća svoje Gimnazije piše KAportal

Na svečanoj akademiji u Gradskom kanazlištu učenici, sadašnji i bivši, prikazali su dio svoga umijeća – onog plesnog, glazbenog, glumačkog…, te oduševili sve u Zorin domu. Proslava 250. obljetnice Gimnazije Karlovac trajala je, u stvari, godinu dana, u kojoj su organizirana različita događanja – od radionica i festivala do Noći muzeja. Za to su vrijeme, po riječima ravnatelja Damira Mandića, svi, i nastavnici i učenici, puno toga naučili o sebi, ali i podsjetili se povijesnih činjenica.

– Gimnazija Karlovac je duša grada, tu nema dileme! Tu negdje počiva sve ono čemu se nadamo. Kad je Nikola Tesla pohađao našu školu, ona je bila najopremljenija na ovim prostorima. Kako sada stvari stoje, isto smo nekako u vrhu opremljenosti tako da se nadam da je među našim učenicima neki novi Tesla, rekao je Mandić, poručivši okupljenim učenicima da uživaju u svojoj školi i budu ponosni, a onima koji su je nekad pohađali kako se nada da će biti njihovi dostojni nasljednici.(kazup.hr)

Komentari