OG sada Ogulin

Gradonačelnik Turković šuti o proširenju zemljišta iza svoje kuće!

Je li bilo pritisaka?

Upravni odjel za stambeno komunalne poslove, prostorno uređenje, zaštitu okoliša i imovinskopravne poslove, na čelu sa pročelnicom Slavicom Zubčić, ovih dana objavio je konačni tekst prostornog plana uređenja plana Grada Ogulina.

No, kako doznaje OG portal, a prema izvoru koji želi ostati anoniman, moglo bi se raditi o “prljavim igrama” i prostornom planiranju izvan pravila struke.

“Navodno su gradonačelnik Jure Turković i njegov zamjenik Mićo Zatezalo, vršili pritisak na stručne osobe, koje nisu mogle samostalno odraditi svoj posao. Tako doznajemo da je gradonačelnik Turković zahtjevom proširio građevinsko područje iza svoje kuće, ali da mu to nije bilo dovoljno, pa je isto kroz prigovore dodatno povećao! Kako bi se “sakrio”, zahtjev je podnio u ime svoga sina, a istu je stvar napravio i “manjinski” dogradonačelnik, koji se, za razliku od Turkovića, nije skrivao iza djece”- stoji u objavi na Facebooku.

OG portal je u ponedjeljak, 27. veljače, putem elektronske pošte, poslao zamolbu gradonačelniku Juri Turkoviću da to prokomentira i kaže koliko u svemu ima istine. Odgovor, na žalost, nismo dobili.

Ali smo zato dobili službene dokumente, iz kojih se da zaključiti da je primjedbe uputio gradonačelnikov sin i da je prigovor prihvaćen.

No, za razliku od njega, zamjenik gradonačelnika Mićo Zatezalo, dao je izjavu za OG portal i napomenuo kako on osobno nije vršio nikakve pritiske na službene osobe u nadležnom resoru.

“Zahtjev za proširenje građevinskog zemljišta uputio sam još pred nekoliko godina, i prije no što sam postao zamjenik gradonačelnika. No, moj je zahtjev odbijen i zaista ne znam od kud informacija koju sam od vas sada čuo. Osim toga, osobno sam zatražio određene izmjene u novom prostornom planu, zahtijevajući da se neke parcele u Gornjim Dubravama izbrišu, jer nemam namjeru ništa graditi”- izjavio je za OG portal Mićo Zatezalo, dodajući da ne zna je li gradonačelnik na bilo koji način vršio pritisak na djelatnike gradske uprave.