S vama kroz svaki dan Županija

Ah, taj radio!

Prema pisanju kolega s KA portala, Hrvatski radio Karlovac, voljom vladajućih, nije bio zasebna tema na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća, no spominjali su ga i vijećnici i dužnosnici pa se tako doznalo da nisu točne priče o njegovoj prodaji, ali ne i od kud novac za rebrendiranje i ostale troškove od oko 200.000 kuna.
Gradonačelnik Damir Jelić (HDZ), odgovarajući na prozivke Ivice Margarina (Reformisti) izjavio je da oštro odbacuje tvrdnje o zadnjem čavlu u lijesu jer nije grobar te tvrtke, već su svi spasitelji.
“Od 3,3 milijuna kuna minusa, tvrtka nema više minusa, pozitivna je kako u papirima, tako i mjesečnom poslovanju” ustvrdio je Jelić.
Nikola Badovinac (HNS) nije spominjao prodaju nego kupnju, odnosno, trošenje novca na HRK-u. Podsjetio je da je 1. siječnja jedan zaposlenik otišao u mirovinu, a zaposlene dvije što povećava trošak za plaće, da je na rebrendiranje potrošeno oko 100.000 kuna, za donaciju udrugama 30.000.
– Kad sve zbrojimo to je oko 200.000 kuna. Prošli direktor i brojke su pokazivale da HRK ima problema što se tiče financiranja. Od kud vam odjednom tako puno, kako trošite novac koji niste zaradili? Naučite me, htio bih to znati, poručio je Badovinac direktoru, primjetivši i da nije trebalo mijenjati ime Hrvatskom radio Karlovcu, u nakon 55 godina.
Odgovarajući mu, direktor radija Matija Perković je naglasio:
– Na telefoniji, računovodstvu i troškovima čišćenja štedim 50.000 kuna. Od kad sam na čelu tvrtke, mogu se pohvaliti s 50-ak novih pretplata i nekoliko godišnjih ugovora renomiranih tvrtki čiji su iznosi veći od 50-ak tisuća kuna. Sam rebrending tvrtke je koštao toliko koliko je, možemo govoriti da li je ili nije to bilo puno. Kad dođete na tvrtku koja ima nula reklama onda morate nešto novo napraviti i ponuditi na tržištu da bi bili konkurentni, a mislim da smo jedina gradska tvrtka koja ima 3 opaka konkurenta na tržištu. Ušli smo u rizik rebrendinga, kritike i komentari s terena su pozitivni, trendovi i ostvarenja u kratkom periodu od mjesec dana su vrlo pozitivni i ja se nadam da ćemo se 31. prosinca moći pohvaliti još boljim rezultatima, izjavio je Perković.
Badovinac je ustvrdio da odgovore na pitanja nije dobio, kao ni na one koje je uputio pisano.
“Imam dojam da se neke stvari skrivaju i to mi se ne sviđa. Koje nove pretplatnike imate, na webu imate jednu reklamu. Vašu brutalnu cenzuru osjetimo, pričali smo, svaljujete na glavnog urednika, on ne može odlučivati bez vas. Vi ste 95 posto režimski medij i htio bih da se to promjeni. Ode radosti samo jednoj političkoj opciji su smiješne, zapravo, jadne”, zaključio je Badovinac, a prenosi KA portal.
A i u našem lijepom gradu priča oko radija gotovo je identična! Uskoro opširnije…