OG sada Ogulin

Kobasijada u Oštarijama

Caffe bar “Stari most” organizirao je već tradicionalnu, devetu po redu “Kobasijadu”, na kojoj su se okupili obrtnici iz našeg grada, susjednih općina, ali i iz cijele županije, te brojni gosti koji su, nakon proglašenja pobjednika, guštali u njihovim pripravcima.

Na natjecanju je stručni žiri ocjenjivao domaće i kobase od divljači, a kako bi sve bilo po strogim pravilima, nisu se znala imena proizvođača, nego su se oni “krili” pod brojevima.

Miro Seljan, tajnik karlovačkog Udruženja obrtnika, pročitao je imena najboljih i dodijelio nagrade, odnosno medalje, napomenuvši kako je žiri ocjenjivao izgled kobasica, presjek, boju, miris, tvrdoću i okus. A evo i rezultata: najbolju kobasu od divljači napravio je Danijel Pavlović iz Josipdola, drugi je Mladen Grdić iz Oštarija, a treći Dalibor Drvodelić iz Belavića.

Najbolja domaća kobasa je kobasa Branka Poljaka iz Ogulina, drugi je Vlado Golub iz Zagreba, a treći Dario Skolan iz Karlovca.

Uz odličan tamburaški sastav PARTYano, vrijeme je brzo prolazilo, pa je sve potrajalo do jutarnjih sati. Razloga za zadovoljstvo sigurno imaju i vlasnici “Starog mosta” koji su se i ovog puta iskazali kao dobri domaćini. Donosimo kratki video te bogatu foto galeriju da vam barem pokušamo dočarati atmosferu koja je vladala u Starom mostu.