Aktualno Županija

HDZ “privatizirao” Karlovački tjednik, a dva Damira ispadaju “iz paštete”

Posvećeno im 18 od 22 slike, a imena spomenuta 42 puta –  piše KAportal.
Gradski vijećnik i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca Nikola Badovinac uredništvo Karlovačkog tjednika za Jutarnji list nazvao je sjevernokorejskim filterom, optuživši ih za cenzuru, odnosno promociju HDZ-a. Badovinac se požalio kako su ga posljednji puta iz Tjednika za neku izjavu zvali prije dvije godine kada su ga pitali kamo će na doček Nove godine.
Jutarnji list u jučerašnjem broju podsjeća da je nedavno na upravljačku poziciju Tjednika sjeo Matija Perković, nekadašnji predsjednik HDZ-ova podmlatka, a odmah potom na novinarske pozicije doveo je svoje dvije kolegice iz stranke. Da HDZ ima svoje prste u uređivanju novina Jutarnji sugerira brojem tekstova i fotografija koje su u Tjedniku posvećene promociji dvojice Damira, Jelića i Mandića, njihovih važnih kandidata na predstojećim lokalnim izborima.
– U aktualnom broju Karlovačkoj tjednika na prvih osam stranica od 18 članaka 17 je posvećemo promociji HDZ-a, odnosno njegovih ministara ili gradskih projekata, Damir Jelić je na 13, a Mandića na pet od ukupno 22 fotografije, dok su njihova imena spomenuta čak 42 puta, pobrojali su u Jutarnjem listu.
Mobiliziranje gradskih medija u svrhu predizborne kampanje vladajućih u Karlovcu nije nikakva novost. Karlovčani se dobro sjećaju famoznog KA dnevnika, dnevnog lista koji je pokrenut sa zadatkom odrađivanja političke kampanje za HDZ, a izdavač mu je bio Karlovački tjednik. Novine su neslavno propale, a za njim ostao milijunski dug koji se na koncu prelomio na leđima građana. (kaportal.hr)