Aktualno OG sada Ogulin

SDP: Zašto šutite? Podnesite ostavke!

O AFERI PUČKO, progovorili su danas i SDP-ovci na tiskovnoj konferenciji, koja je u 10 sati održana u stranačkim prostorijama.

“Nedavni slučaj Gradskog vijećnika „mamitelja“, ostavio je bez i riječi i bez komentara predsjednika Gradskog vijeća Milana Sabljaka. Niti ostavke vijećnika, niti riječi o tome predsjednika Gradskog vijeća. Najnovija afera oko Pučkog učilišta, otvara pregršt pitanja. Nas zanima kako je moguće da je Pučko otvoreno učilište moglo imati istovremeno dva Statuta.? Znamo da Upravno vijeće ima i pravnika, to je Vjekoslav Bitunjac i znamo da je u vrijeme donošenja Statuta, Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta vodio Milan Hudurović, također pravnik”-rekao je u uvodnoj riječi predsjednik SDP-a Ivan Vuković, te dodao kako se sad Milan Sabljak od svega “pere”. Stoga se pita tko bi onda trebao biti odgovoran i tko što treba učiniti da se ovakvi propusti i šlamperaji prestanu događati? Ravnateljicu se isti dan dopodne, razrješuje radi „ nejasnoća u dokumentaciji“, a poslije podne imenuje kao v.d., vršiteljica dužnosti. I to je najobičniji šlamperaj”-rekao je.

Podsjetio je da se iz gradskog proračuna izdvajaju milijuni za obnovu Pučkog otvorenog učilišta, te da se gradonačelnik voli dičiti kako gradska uprava vodi brigu i pomaže svoja poduzeća i ustanove. Sada i on šuti. Ni njegova tri pomoćnika ne vide kako im se bezakonje događa pred očima! Stoga postavlja pitanje:

Dalibor Domitrović, gradski vijećnik i SDP-ov kandidat za gradonačelnika, smatra da bi ostavku trebali podnijeti svi koji su umiješani u ovaj slučaj:

Nastavak ove priče vjerojatno će uslijediti u ponedjeljak, za kada je sazvana sjednica Gradskog vijeća. Upravo je jedna od točaka dnevnog reda: Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o ustrojstvu javne ustanove Pučko otvoreno učilište Ogulin.