Aktualno Sport

Vrlo aktivan stolnoteniski vikend

Protekli vikend bio je vrlo dinamičan za ogulinske stolnotenisačice i stolnotenisače sa mnoštvom susreta u nekoliko natjecateljskih razina. Donosimo vam rezultate.

 

1.HSTL- zapad, 9.kolo

KLEK – SAMOBOR 2:4

KLEK – SV.NEDELJA NOVAKI 2:4

Stolnotenisačice Kleka igrali su ovog vikenda 9. kolo I. HSTL – zapad kod kuće protiv STK Samobora i STK Svete Nedelje – Novaki. U oba susreta zabilježili su poraze. Prvi susret igran je protiv STK Samobora. Sam početak pripao je stolnotenisačicama Kleka, Sanda Škrtić svojom dobrom igrom dovela je u vodstvo klub sa 1: 0, zatim slijedi dobra igra gostujućih stolnotenisačica Samobora koje su na kraju pobijedile rezultatom 4 : 2. Za Klek još jednu pobjedu donio je par Škrtić – Maležić. U drugom susretu, derbiju začelja stolnotenisačice Kleka igrale su protiv STK Svete Nedelje – Novaki, te nakon loše igre, niza pogrešaka, a i slabih priprema igračica uoči ovog proljetno dijela izgubile su rezultatom 4 : 2. Za Klek jednu pobjedu ostvarila je Sanda Škrtić, te par Škrtić – Marijana Rendulić. Na tablici I. HSTL – zapad nakon odigranog 9. kola stolnotenisačice Kleka zauzimaju posljednje 8. mjesto.

Slijedeći vikend u 10. kolu I. HSTL – zapad stolnotenisačice Kleka putuju u Vrsar kod vodećeg STK Vrsara, a zatim putuju u Jadranovo kod STK Sveti Jakov.

 

  1. HSTL- regija srednja Hrvatska, 9.kolo

KLEK – REMETE 4:3

KLEK – V.GORICA STANFAR II 1:4

Također, ovog vikenda nastupili su i stolnotenisači Kleka koji su u 9. kolo III. HSTL – regija Srednja Hrvatska kod kuće igrali protiv STK Velike Gorice – Stanfar II i STK Remete iz Zagreba. U oba susreta postignut je polovičan uspjeh, jedna pobjeda, jedan poraz. Prvi susret igran je protiv STK Velike Gorice – Stanfar II u kojem su naši stolnotenisači izgubili rezultatom 4 : 1. Za Klek jedinu pobjedu donio je Filip Dubić. Za Klek još su nastupili i ostvarili poraze Andrej Dubić, Jurica Miletić i Deni Turković. U drugom susretu stolnotenisači Kleka zaigrali su puno bolje i tijesnim ali zasluženim rezultatom 4 : 3 pobijedili stolnotenisače Remeta iz Zagreba. Po dvije pobjede ostvario je već iskusni u ovoj ligi Andrej Dubić, jednu pobjedu ostvario je par Andrej Dubić – Deni Turković, a za pohvaliti je igru i borbenost mladog Filipa Dubića koji je u odlučujućem meću kod 3 : 3 uspio pobijediti u setovima 3 : 2 daleko iskusnijeg i starijeg igrača Remet, Stjepana Mihalja. Za Klek nastupili su još Jurica i Josip Miletić, koji su svojim zalaganjem i igrom opravdali ukazano povjerenje. Ovim rezultatima STK Klek od 11 klubova zauzima 8. mjesto s osvojenih 18 bodova , te omjerom 5 pobjeda, 8 poraza.

Slijedeći vikend u 10. kolu III. HSTL – regija srednja Hrvatska stolnotenisači Kleka putuju u Svetu Nedjelju, a zatim u Stubičke Toplice kod STK Stubica.

 

ŽUPANIJSKA STOLNOTENISKA LIGA

Ovog tjedna počeo je proljetni dio Županijske stolnoteniske lige koja broji 9 klubova. U 1. kolo stolnotenisači Kleka gostovali su u Zvečaju kod Udruge veterana Duga resa 1 i izgubili tijesno rezultatom 6 : 4. Za Klek 3 pobjede ostvario je odlični Deni Turković, jednu pobjedu ostvario je Blaž Brulja, za Klek nastupio je Filip Dubić i Josip Miletić.

Evo rezultata ostalih parova 1. kola Županijske stolnoteniske lige: STK Bela Krajina (Slovenija) – Udruga veterana Duga Resa 2 7 : 3, SD Vrhovac (Ozalj) – STK Karlovac 5 : 5, HVIDRA (Generalski Stol) – STK Duga Resa 7 : 3, slobodan STK Metlika (Slovenija).

Slijedeće 2. kolo igra se ovog tjedna, a stolnotenisači Kleka kod kuće u ovaj petak sa početkom u 19,00 sati u Maloj športskoj dvorani dočekuju STK Bela Krajina iz Slovenije.

 

  1. Otvoreni turnir STS ZŽ

Ovog vikenda bili su aktivni i mladi stolnotenisači Kleka koji su u nedjelju nastupili u Jastrebarskom na 5. Otvorenom turniru Stolnoteniskog saveza Zagrebačke županije za sve mlađe kategorije. Ukupno je nastupilo 138 stolnotenisačica i stolnotenisača, među njima i osmero mladih stolnotenisača Kleka. Za Kleku u najmlađoj kategoriji klinceze nastupila je Ema Stipetić koja je prošla grupu od četiri stolnotenisačice, bila je druga, a potom je zaustavljena u osmini finala od Mie Horvatiček iz STK Dugog Dela, rezultatom 3 : 2 u setovima. U kategoriji najmlađih kadetkinja nastupila je Marija Blašković koja nije uspjela proći skupini, odnosno bila je treća sa jednom pobjedom i dva poraza. U kategoriji najmlađih kadeta nastupili su Antonijo Kolić i Mateo Luketić, koji također nisu prošli skupinu. U kategoriji mlađih kadeta nastupili su Filip Dubić i Josip Miletić. Josip Miletić nije prošao skupinu, imao je jednu pobjedu, dva poraza i bio treći u skupini, dok je Filip Dubić najdalje prošao, drugi u skupini zatim sistemom na ispadanje pobijedio Milovac Bornu iz STK Marathona iz Zagreba, da bi u četvrtini finala izgubio tijesno 3 : 2 u setovima od Andrije Klepića iz STK Jaske. U kategoriji kadeta nastupio je Jurica Miletić koji nije prošao skupini, odnosno bio je treći, sa omjerom jedna pobjeda, dva poraza.

Foto: STK Klek