Aktualno Županija

Ivan Vuković i službeno SDP-ov kandidat za župana – nije bit otići u Saborsko i moliti očenaš, već im treba asfaltirati cestu

– Nije bit u tome da se ode u Saborsko i tamo izmoli dva očenaša, već da se tim ljudima kaže da će konačno biti asfaltirana cesta koja vodi do Plitvica i da će konačno dobiti poveznicu prema Rijeci, rekao je Ivan Vuković, SDP-ov kandidat za župana Karlovačke županije koji je danas i službeno predstavljen u Karlovcu – objavljuje KAportal
Iako još nisu službeno istaknuti kandidati za dožupane, predsjednik ŽO Damir Mateljan rekao je da će to biti jedan Karlovčanin koji ima iskustvo rada u upravi, te partner iz HSS-a. Neslužbeno, radi se o Josipu Benčiću i HSS-ovom Zdenku Močniku.
– Karlovačka županija je po svim parametrima pri dnu Hrvatske i netko tko je loše vodio glavni grad u Županiji ne može dobro voditi Županiju, rekao je Mateljan o HDZ-ovom kandidatu Damiru Jeliću, još uvijek aktualnom gradonačelniku Karlovca. Kako je dodao, Vuković je u svojoj karijeri vodio ozbiljnije sustave nego Jelić, te vjeruje da će građani to i prepoznati na izborima. Podsjetimo, ovaj je Ogulinac na zadnjim lokalnim izborima bio kandidat za gradonačelnika Ogulina, no tijesno je izgubio od HDZ-ovog konkurenta, kaže, za svega 20-ak glasova.
Vuković je odmah dao naslutiti koje će glavne ciljeve isticati tijekom kampanje. Navodi da je u Karlovačkoj županiji kvaliteta života i dalje izuzetno loša, gradovi Karlovac i Ogulin i dalje nezaštićeni od poplave te da se za požurivanje projekta obrane treba boriti pa makar i kampiranjem ispred Ministarstva. Neki su gradovi i općine još uvijek prometno izolirani, prije svih Duga Resa koja još čeka spoj na autocestu.
– Kao Županija i mi možemo tražiti da sudjelujemo u infrastrukturnim projektima, pa tako i zahtijevati da se Duga Resa konačno spoji na autocestu, kaže Vuković. Želi napraviti i reorganizaciju lokalne samouprave i smanjiti broj pročelnika u Županiji no ipak smatra da su dožupani bitni, ali ne kao sadašnji “modni mačci” već radnici koji će prionuti poslu. Besplatni udžbenici za osnovnoškolce bi trebao biti standard. (kaportal.hr)