OG sada Ogulin

U jami blizu izvora vode odbačene strvine

Čitatelj našeg portala iz Turkovića, Josip Turković, vidno uznemiren pozvao nas je u svoj mjesni odbor, kako bi nam pokazao jamu u koju neki njegovi neodgovorni suseljani bacaju   životinjske iznutrice. Nije želio nikoga konkretno optužiti, no boji se za zdravlje svih koji sa izvorišta Zdiška koje je u neposrednoj blizini, konzumiraju vodu za piće. U kratkoj  video snimci pogledajte što je Josip Turković izjavio za OGportal:

 

 

Nazvali smo stoga ogulinski “Vodovod i kanalizaciju” i zanimali se  je li sigurno piti vodu u Turkovićima. U njihovom odgovoru stoji:

“Temeljem Plana uzimanja uzoraka vode za ljudsku potrošnju, ovlašteni laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije utvrđuje ispravnost vode u odnosu na uvjete propisane Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju  i maksimalno dozvoljene koncentracije prema Pravilniku o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju.
Analiza vode za ljudsku potrošnju za izvorišta Zagorska Mrežnica, Josipdol i Drežnica izvršena je 28.02.2017. a za izvorište Zdiška u Turkovićima dana 14.02.2017. godine, te su analize pokazale da je voda ispravna za piće”- kažu u “Vodovodu i kanalizaciji”.

Pitanje smo proslijedili i komunalnom redaru Grada Ogulina. Odgovor očekujemo.