Aktualno OG sada Ogulin

Za “Crveno igralište” nužno bar pola milijuna kuna!

Pred skoro tri tjedna (27. veljače 2017.) Ogportal je snimio fotografije Crvenog igrališta, u gradskom središtu, koje predstavlja pravu sramotu za naš grad. Kakvo je stanje ne moramo posebno naglašavati, vidi se iz priloženih fotografija.

Tada smo uputili zamolbu glasnogovornici Grada Karmeli Matić da nam pošalje odgovor na pitanje da li se i kada namjerava igralište urediti i privesti svrsi.

Pitanje je Karmela Matić proslijedila tajniku Sportske zajednice Grada Ogulina, Mariu Paviću s obzirom da igralištem upravlja, koristi ga i održava Športska zajednica grada. Prema njegovim riječima,  još 2. listopada 2013. godine u odgovoru na vijećničko pitanje, Športska zajednica je gradsku vlast izvijestila da je “Crveno” njima bilo prioritet, međutim nakon molbe Pučkog otvorenog učilišta da im se taj prostor prepusti za potrebe manipulacije građevinskim materijalom pri renoviranju i dogradnji zgrade, taj je prioritet promijenjen.

“Idejna skica je izrađena, jer “Crveno” zaslužuje ozbiljan pristup u ponovnom stavljanju u funkciju tog kultnog mjesta ogulinskog sporta”- rekao nam je Mario Pavić, pokazavši nam projekt gradnje novog igrališta, za koje je sačinjen i geodetski elaborat.

Prema planovima, trebala bi se srušiti postojeća tribina, na čijem mjestu bi se napravio dio nove tribine, te sagraditi nova uz zgradu “Fine” te drugačije pozicionirati površinu samog igrališta kako bi zadovoljilo proporcije i gabarite. Trebalo bi, potom, iskopati kanale za odvod vode, položiti kablove za struju i postaviti 4 rasvjetna stupa, skinuti asfaltnu površinu,  te odlučiti o vrsti nove podloge. Ako igralište bude namijenjeno samo za igranje nogometa postavila bi se umjetna trava, a ako bude multifunkcionalna treba staviti podlogu i za rukomet, košarku, odbojku i nogomet.

Kako doznajemo, za ovaj projekt trebalo bi izdvojiti najmanje petsto tisuća kuna! No dok se za projekt ne pronađu sredstva, valjalo bi prostor ipak malo urediti da ne bude ruglo u središtu grada.

Ove fotografije su zabilježene 27. veljače na Crvenom igralištu:

 

 

 

Donosimo i nekoliko fotografije iz kojih možete vidjeti dio projekta, kako bi trebalo izgledati buduće, novo Crveno igralište: