Aktualno OG sada Ogulin

Šibenčani u Ogulinu

Čak 8 autobusa, odnosno oko 400 Šibenčana, danas je posjetilo naš grad i Župnu crkvu Sv. Križa! Dočekao ih je župnik i dekan ogulinski Robert Zubović, koji im je u kraćem obraćanju govorio o nastanku našeg grada, povijesti crkve, turističkim atrakcijama, aktualnoj situaciji, želji da mladi ne napuštaju Ogulin, te o odnosu sa vjernicima drugih vjeroispovijesti, koji je ocijenio jako dobrim.

Među brojnim Šibenčanima, bila je i jedna osoba, Ogulincima posebno draga. Riječ je o šibenskom  biskupu Tomislavu Rogiću, kojeg je i sam domaćin predstavio kao najdražeg ogulinskog župnika! Ogulinci to nisu nikada krili, a i sam biskup svjestan je da je zauzeo posebno mjesto u srcima svih Ogulinaca, bez obzira bi li oni vjernici, ili ne.

Nakon razgledavanja crkve Sv. Križa, svi su se uputili do župnog dvora, gdje su im domaćini pripremili okrijepu, koja im je bila potrebna,  jer su cijeli dan obilazili svetišta. Posjetili su Karlovac i Oštarije, prisjetili se sutrašnjeg blagdana Sv. Josipa, a u Ogulinu uživali u pravoj domaćoj šljivovici, vinu, soku i kolačima.