Aktualno OG sada Ogulin

Nova afera? Direktorica radija laže i obmanjuje vijećnike!

ZAŠTO?

Zašto ih je direktorica radija Mihaela Milanović Poljak obmanula, upitali su se gradski vijećnici Dalibor Domitrović i Zlatko Mrvoš, nakon što su dobili odgovore na svoja vijećnička pitanja. Oni su, naime, željeli znati što je utvrdila inspekcija rada koja je u dva navrata posjetila radio, prvi put u veljači, a drugi put u rujnu prošle godine.

Direktorica radija Mihaela Milanović Poljak u svom je odgovoru navela kako je propuste učinila bivša direktorica Dubravka Vuković, jer je jednu djelatnicu zaposlila na određeno bez navođenja objektivnog razloga i zbog toga su radiju i odgovornoj osobi izrečene novčane kazne.

DRUGIH POSTUPAKA NIJE BILO

Drugih postupaka u svezi eventualnih prekršaja do sada nije bilo” odgovorila je Milanović Poljak i svjesno lagala! Naime, OG portal posjeduje oba inspekcijska nalaza, ali u prvom još stoji da je inspekcija utvrdila kako je Željko Lipošćak, koji je u invalidskoj mirovini od 30.3. 2013 obnašao funkciju predsjednika uprave od 22.10.2015. do 5.1.2016. te su Radio Ogulin i on osobno okrivljeni vezano uz Zakone o mirovinskom i zdravstvenom osiguranju! Vjerojatno je zato, a ne “zbog bolesti” kako je naveo u ostavci, Željko Lipošćak bio primoran otići s radija i funkciju je nakon njega preuzela Mihaela Milanović Poljak.

INSPEKCIJA

Inspekcija je, pak, na osnovu drugog inspekcijskog nalaza, od 18.10.2016. utvrdila kako je protiv Radio Ogulina i Milanović Poljak, ovlašteni tužitelj podnio optužni prijedlog zbog toga što je utvrđeno da poslodavac ne vodi evidenciju radnog vremena suklasno Zakonu o radu i Pravilnika o sadržaju i načinu vođenja evidencije, te što je poslodavac donio Pravilnik o radu, a da se nije prethodno savjetovao sa sindikalnim povjerenikom, što je također kažnjivo po Zakonu o radu!

Dakle, svjesno je direktorica sakrila ove podatke i k tome još besramno dodala kako drugih prekršaja, osim Vukovićkinih, nije bilo! I prevarila gradske vijećnike, a laž je otišla i u eter.

Recimo i to da je Vukovićka svoju kaznu podmirila i naglasila kako joj nije žao što je prekršaj počinila, jer je na taj način jednu vrijednu zaposlenicu bar privremeno zapošljavala na određeno vrijeme i to onda kad grad nije želio produžiti ugovor o poslovnoj suradnji s radijom, pa su iz mjeseca u mjesec bile upitne isplate plaća.

A kazne, o kojima direktorica Milanović Poljak šuti, daleko su rigoroznije i za Radio i za odgovorne osobe.

Mihaela Milanović Poljak u odgovoru vijećniku Mrvošu navela je i kako Grad i Skupština radija u dva navrata nisu prihvatili izvješće o radu Dubravke Vuković, jer je “radila propuste”. No, zaboravila je napomenuti kako su Vukovićki zbog “propusta” i kasnije ponudili mjesto člana uprave radija, koja je ona odbila, jer nije tamo željele sjediti sa Željkom Bokulićem!  Vukovićka je smijenjena, a to je na Vijeću naglasio i Mrvoš, “jer su bili neki izbori” i toga se svi dobro sjećaju.

Pored svega, Mihaela Milanović Poljak imenovana je nekom čudnom odlukom i za glavnu urednicu, iako u Statutu stoji da za to treba 5 godina novinarskog iskustva! A još je čudnije da je taj posao obavljala i za to radno mjesto plaću primala Dubravka Vuković, sve dok radio nije napustila 10. veljače ove godine!