Aktualno OG sada Ogulin

Jure Turković o inspekciji u Radio Ogulinu

Nakon konzultacija sa Upravom Radio Ogulina d.o.o. danas nam se emailom javio predsjednik Skupštine Radio Ogulina Jure Turković, kojeg smo zamolili da nam odgovori je li upoznat sa nalazima koji je u dva navrata prilikom postupka nadzora u Radio Ogulinu obavio inspektor rada.

Naime, kao što smo objavili nalazi inspekcije rada koja je lani dva puta izvršila postupak kontrole rada , pokazuju da je predsjednica Uprave radija Mihaela Milanović Poljak gradskim vijećnicima dostavila tek jedan dio inspekcijskog nalaza, a većinu prešutjela, uz opasku kako drugih postupaka nije bilo.

Predsjednik Skupštine Radio Ogulina Jure Turković u svom je odgovoru potvrdio da su na osnovu inspekcijskog nalaza podnesene prekršajne prijave, ali ne samo protiv Dubravke Vuković, nego i Željka Lipošćaka! Napominje kako se pravomoćne presude ne mogu znati unaprijed, kako je Radio Ogulin pravovremeno uložio žalbu i kako je prekršajni postupak protiv Željka Lipošćaka pokrenut nakon izrade odgovora na vijećničko pitanje, te je u tijeku.

U trenutku pisanja odgovora na vijećnička pitanja, napominje Jure Turković, Radio Ogulin nije imao saznanja da li je inspektorat rada podnio prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka protiv Radio Ogulina i predsjednice uprave Mihaele Milanović Poljak, te da se nije radilo o bilo kakvoj namjeri zatajivanja podataka. Radilo se, kaže on, isključivo o davanju podataka koji su pravno relevantni u svezi provođenja prekršajnog postupka.

Na kraju, gradonačelnik Jure Turković potvrđuje ono što smo i sami naveli, a to je da Dubravka Vuković nije prihvatila novi izmijenjeni ugovor o radu i da je u otkaznom roku primala plaću za radno mjesto glavnog urednika, budući je za to mjesto imala važeći ugovor o radu.

Dakle, bit svega je da je gradski vijećnik tražio da ga se upozna sa nalazima postupaka inspekcije rada i da na svoje pitanje nije dobio istinit i cjelovit odgovor. O prekršajnom postupku pri Prekršajnom sudu, te eventualnim kaznenim prijavama, nije niti bilo riječi, niti su one bile predmet vijećnikova pitanja, kao ni predmet zanimanja OGportala.  Za sada.

Ali, da li je odgovornost je na direktorici Mihaeli Milanović Poljak koja je vijećnika i javnost upoznala samo sa dijelom prvog postupka inspekcijskog nalaza, zatajivši njegov veći  dio, ali i cijeli drugi postupak nadzora i njegove rezultate? Hoće li za obmanu netko odgovarati?

Vlasnici Radio Ogulina imaju pravo i na to moraju reagirati, ako ni zbog čega onda zbog sve većeg  minusa u poslovanju, koje godinama pokriva Grad Ogulin, odnosno svi porezni obveznici našeg grada!

A u cijeloj priči sad se otvara još jedno novo, zanimljivo pitanje: kako je moguće da je Radio Ogulin sve do odlaska Dubravke Vuković, imao dvije glavne urednice???

U nastavku objavljujemo cijeli odgovor predsjednika Skupštine Radio Ogulina Jure Turkovića, te mu na njemu zahvaljujemo.

ODGOVOR Predsjednika Skupštine Radio Ogulina Jure Turkovića