Aktualno Županija

Badovinac pozvao DORH da obradi gradski medij

HNS-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca Nikola Badovinac pozvao je danas Državno odvjetništvo da dođe u gradsku medijsku kuću jer, kako je pojasnio, sumnja u nezakonitosti kod rebrandiranja te tvrtke.
Naime, iako je Badovinac dobio obećanje da će novo ruho gradske firme biti tematska točka na jednoj od dvije posljednje sjednice krajem ožujka, pokazalo se da je ‘obećanje ludom radovanje’ jer te tematske točke u dnevnom redu nema. Dva su razloga zašto točke neće biti – jedan je zabrana, a drugi nespremnost.
– Iz dobivenih materijala sam vidio da nije stavljena tematska točka re-branding Hrvatskog radio Karlovca. Jučer smo imali radno predsjedništvo Gradskog vijeća gdje sam pitao gospodina Mandića (predsjednika Gradskog vijeća, op.a.) zašto nije stavljena točka po dogovoru. Objasnio mi je da gradonačelnik nije pristao da se ta točka stavi na dnevni red kao tematska točka, a gospodin direktor Perković je izjavio da nije spreman za tu točku.
Badovinac je zabrinut i zbog toga što direktor te tvrtke ne zna koje je projekte pokrenuo u posljednja dva mjeseca i kamo je s njima dogurao, ali i zbog, kako je rekao ponašanja gradonačelnika Jelića u cijeloj priči.
– Gradonačelnik Damir Jelić s nepristankom tematske točke o rebrandingu HRK-a možda skriva neke informacije jer kada gledamo matematički, početkom godine je tvrtka opterećena s još jednom dodatnom bruto plaćom, rebranding je koštao po nekim saznanjima oko 100 tisuća kuna. To je u startu 170 tisuća kuna minusa koje radio nije zaradio. Imamo sumnju da se jedan veliki dug vuče još od kraja 2016. godine.
Zato je pozvao DORH i sve nadležne institucije “da obrade ovaj slučaj”.
– Jer, jako je zanimljivo da gradonačenik Jelić prije izbora ne želi obraditi ovu temu. Mi kao vijećnici smo iskazali veliki interes, a i sama javnost, no njegovo skrivanje informacija je možda indikativno, zaključio je Badovinac.
Iduća sjednica Gradskog vijeća u Karlovcu je u utorak, a Badovinac planira još jednom uputiti vijećničko pitanje o rebrendiranju gradskog medija. Napominje da tada ipak neće imati mogućnost postaviti onoliko pitanja koliko bi mogao da se radi o tematskoj točki. (radio-mreznica.hr)