Aktualno OG sada Ogulin

Nadogradnja “Bistraca”

Ogportal je posjetio Dječji vrtić “Bistrac” u Ogulinu, gdje je u tijeku nadogradnja koja se odvija u nekoliko faza, čime će se dobiti dodatni prostor za smještaj djece od prve godine života do polaska u školu, uz mogućnost organiziranja poludnevnog boravka djece, te proširenje programa igraonica novim sadržajima ( sportski program, dramske i plesne igraonice).
Prema riječima ravnateljice vrtića Ivanke Turković, intenzivni radovi na proširenju Dječjeg vrtića započeli su u srpnju 2016. godine i odvijaju se u fazama, prema osiguranim financijskim sredstvima.
Planirana gradnja odvija se prema Državnim pedagoškim standardima predškolskog odgoja i obrazovanja.
Nadogradit će se 400 kvadrata  prostora, koji će se koristiti u odgojno obrazovne svrhe. U prizemlju će biti velika multifunkcionalna dvorana (od 100 m2) za održavanje sportskih aktivnosti, stručnih skupova, roditeljskih sastanaka i priredbi.
Na katu su dvije sobe dnevnog boravka sa pratećim sadržajima ( garderobe i wc-i) .
Do sada je utrošeno 800.000,00 kuna, od toga 550.000,00 iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak iz Proračuna Grada Ogulina.
Krajem veljače, Grad Ogulin je ponovo aplicirao projekt na Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU , te očekuju sredstva za nastavak gradnje, kako bi zadovoljili potrebe našega grada za smještaj djece u ovu predškolsku ustanovu.