Aktualno Županija

Predizborno “šamaranje” HDZ-a i od MOST-a

– Naš gradonačelnik umjesto da ih otvara i reže vrpce, jer se to tako radi, predstavlja projekte! To je figa! Nema gluplje stvari nego od iste ekipe koja je do sad ovako radila očekivati da radi bolje, poručio je s današnje pressice MOST-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca Davorin Andrijašević, a prenosi KAportal.
Ponovio je i da je Hrvatski radio Karlovac, kao što je nešto prije toga rekao na sjednici Gradskog vijeća, dokapitaliziran sa 150.000 kuna odlukom Skupštine, odnosno, gradonačelnika preko gradskih tvrtki umjesto da je to učinio sam Grad.
– Koji je smisao toga? Ako je Grad tako odlučio, onda je trebao i transparentno reći da radi na dokapitalizaciji, a ne ovako uz pomoć skrivenih subvencija. Ispada da se zaobilaznim putem financira ovaj medij, naglasio je Andrijašević.
Najavio je da će, osvoje li povjerenje birača, s razvojem gradskog holdinga, čije je osnivanje već ranije najavio, smanjiti prirez sa 14 na 12 posto jer je ovdje suviše blokiranih građana, u županiji oko 7.000, kojima treba ostaviti više novca da mogu živjeti.
– U petak će Vijeće raspravljati o rebalansu. U prošlogodišnjem proračunu su ostali milijuni i to, bojim se, da bi se preraspodjelila sredstva u predizbornoj godini. To je manipulacija da bi se pokazalo kako se nešto radi, poručio je Andrijašević.
MOST će uskoro predstaviti svog kandidata za župana, te u ostalim gradovima i općinama, a danas je to učinio Tomislav Medved iz Cetingrada, koji je najavio da će odmah, zajedno sa zamjenicima i vijećnicima, početi s radom jer je tamo suviše problema – od demografske slike do gospodarskih i socijalnih.
Zlatko Tomas ispričao je kako je rješenje za odvajanje, a onda i smanjenje količina otpada u Karlovcu prije tri godine poslao na nekoliko adresa – od gradskih čelnika i stranaka do direktora Čistoće – ali da nitko na to nije reagirao. Zalaže se za cjelovito rješenje u cijeloj županiji kako se ne bi dogodilo da, primjerice,otpad iz Karlovca završi u Ozlju ili Bariloviću.