Aktualno OG sada Ogulin

Složna braća-kuću ruše!

U Zagradu, gotovo u samom središtu grada, nalazi se stara, ruševna kuća, koja predstavlja pravu opasnost za prolaznike i susjede. Kuća je u toliko dotrajalom stanju da je pravo čudo što se već nije sama srušila, a zapravo bi bilo najbolje da se to i dogodilo. Jer, kako doznajemo, zgrada ima čak sedam  suvlasnika, koji su je naslijedili nakon pokojnog Bogdana Ivaniševića koji je živio čudnim, boemskim životom i svoje nasljednike “zadužio” da se bore s ovim naslijeđenim problemom!

Susjedi nam govore kako je jedan od vlasnika pokušao nešto učiniti, što potvrđuje i odgovor kojeg smo dobili iz gradske uprave, a u kojem stoji:

“Zgrada za koju pitate ima više suvlasnika, građevni inspektor vodi ovaj predmet i koliko je Grad upoznat, jedan od suvlasnika pokušava riješiti imovinske odnose i djelomično je počeo uklanjati dotrajale dijelove zgrade”- kaže savjetnica za protokol i odnose s javnošću Karmela Matić.

No, dok se to ne riješi, problem i dalje ostaje. Susjedi nam kažu kako u blizini zgrade ima zmija, pasa, mačaka, čak i lisica. Dogodi se ponekad da u zgradi prespava i neki beskućnik, a često se tamo okupe mladi i konzumiraju alkohol.

Neki od njih sada su doista ogorčeni i na granici strpljenja, jer problem traje godinama, a sve se, misle oni, moglo već riješiti.

“Kad se rekonstruirala prometnica, bageri i strojevi su bili tu. Trebalo je sve sravniti sa zemljom i izbjeći neugodnosti”-kažu nam neki od njih, navodeći da su dolazile i “zaštitarke u štiklama”, slikale, otišle, a da ništa nisu riješile.

Bez obzira na činjenicu da je vlasnika mnogo i da je slučaj kompliciran, smatramo da bi se ipak nešto hitno trebalo poduzeti. A možda će se to uskoro i dogoditi, jer prema neslužbenim saznanjima Ogportala jedan od vlasnika iz Gospića pokrenuo je postupak da se riješe vlasnički odnosi i da je zainteresiran za otkup ostalih dijelova vlasništva. Time bi se broj suvlasnika značajno smanjio, a onda bi se vjerojatno i dogovor lakše postigao. A složna braća, u ovom slučaju, kuću ruše!