OG sada Ogulin

Ugodno druženje uz Stjepu, Nelu i Darka

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu, sinoć je (četvrtak, 30. ožujka) održano predstavljanje knjige „Zrno papra u mortadeli”
Riječ je o  zbirci  pripovijedaka Stjepe Martinovića koju  je objavila Udruga Lanterna-Providenca iz Biograda na Moru krajem 2016. godine.
Stjepo Martinović je doista  svestrani lik, dugogodišnji novinar, kolumnist, skladatelj mediteranskih balada, kantautor, pjesnik, pripovjedač. Prvo objavljeno djelo bila mu je zbirka pripovijedaka “Oči svete Lucije”. Knjiga je bila nagrađena priznanjem Društva hrvatskih književnika “Slavić” kao najbolja debitantska proza u Hrvatskoj te godine. Dobitnik je  nagrada za kratku priču “Fran Galović” 2012., “Broda priča” za 2013. i “Turopoljska poculica” za 2014. godinu.
Do sad je objavio dvanaest naslova: četiri zbirke pripovijedaka, sedam romana i jedan fenomenološki esej, te desetak priča objavljivanih u zbornicima raznih natječaja u Hrvatskoj i susjednim zemljama.
Udruga Lanterna-Providenca iz Biograda na Moru na području kulture, izdavaštva i organizacije književno-glazbenih večeri i festivala djeluje već pet  godina, a na području turizma i kulturnog turizma još i duže.  Osnivači Udruge su  Nela Servantes Pamuković i Ogulinac  Darko Turković, koji su   predstavili knjigu Stjepe Martinovića kao izdavači i urednici, ali nije prošao nezapaženo ni njihov glazbeni nastup.
Nela i Darko, ne samo da još uvijek izgledaju zaljubljeno, nego se upotpunjavaju i u glazbenom predstavljanju, a u to se možete i sami uvjeriti u našoj video snimci. Nakon njih, publici se predstavio i Stjepo Martinović, ništa manje zanimljivo. Pogledajte i uživajte!