Aktualno OG sada Ogulin

ADDA više ne “stanuje” tu!

U listopadu 2009. godine u uredu tadašnjeg gradonačelnika Ogulina Nikole Magdića potpisan je ugovor za kupovinu zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ogulin. Ugovor o kupoprodaji nekretnine, odnosno zemljišta u zoni su potpisali gradonačelnik i vlasnik poduzeća ADDA d.o.o. Ogulin Josip Luketić.

Ugovor je sklopljen temeljem odluke Gradskog vijeća od 4.rujna, za zemljište površine 26.500 m2 u vrijednosti od 204.800 eura, umanjeno za ranije uplaćenu jamčevinu, a odobrena je i mjesečna obročna otplata u trajanju od godine i pol s kamatom od 4 posto.

Prema riječima Josipa Luketića, vlasnika tvrtke ADDA d.o.o. prema projektu je trebala biti izgrađena betonska hala s čeličnom nadstrešnicom, kranske staze s dizalicom i otvoreni prodajni prostor, gdje su vlasnici planirali organizirati veleprodaju i maloprodaju građevinskog materijala, operativu i usluge u građevinarstvu, te najam strojeva i opreme za prijevoz i izvođenje građevinskih radova.

ADDA d.o.o. je odmah trebala započeti s pripremnim radovima, a redovno poslovanje planiralo se početkom 2011.godine, sa 12 zaposlenih radnika.

Od tada je, dakle, prošlo više od 7 godina, a od ADDE više ni A! Naime, kako neslužbeno doznajemo, vlasnik se povukao i odlučio prodati zemljište koje je u Poslovnoj zoni kupio, te je u tome uspio. No, javili su nam se neki naši čitatelji i upozorili nas da je riječ o “sumnjivoj” radnji, koja se odvijala bez znanja direktora Poslovne zone Mladena Stipetića, te da je sa svime bio upoznat jedino gradonačelnik Ogulina Jure Turković.

 

 

OGportal je stoga, u želji da dobijemo objektivne informacije, još u ponedjeljak, 3. travnja, gradonačelniku Turkoviću uputio nekoliko pitanja, jer smo konkretno željeli doznati kad je dogovorena prodaja zemljišta tvrtke ADDA, tko je postao novi vlasnik, zbog čega nije Poslovna zona, odnosno Grad,  imao  prednost pri prvokupu i što će novi vlasnik i kada na tom prostoru raditi?

Gradonačelnik Jure Turković, koji je i predsjednik Skupštine ogulinske Poslovne zone, na naš upit još nam nije odgovorio! Kad to učini, znat ćete i vi.