Kolumne

DNEVNA INFORMACIJA PU karlovačke 07.04.2017.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Duga Resa) i dvije prometne nesreće od kojih je jedna s poginulom osobom i jedna s materijalnom štetom. Od navedenog izdvajamo slijedeće:
Provaljeno u župni dvor
Jučer u večernjim satima, na širem području grada Karlovca, nepoznati počinitelj provalio je u župni dvor. Tom prilikom zatekla ga je 84-godišnjakinja koju je fizički napao i teško ozlijedio, a on se udaljio u nepoznatom smjeru i ništa nije otuđio. U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja i pronalaska počinitelja provodi se kriminalističko istraživanje.
Otuđena metalna kasa
U razdoblju od 5. do  6. travnja nepoznati počinitelj provalio je u stanicu za tehnički pregled na području grada Karlovca te otuđio metalnu kasu u kojoj su se nalazili dokumenti. Materijalna šteta veća je od 5000 kuna.
Prometna nesreća s poginulom osobom
Jučer u 16.46 sati na auto cesti A1, prije tunela Sveti Marko u smjeru Karlovca dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom. Teretnim automobilom s priključnim vozilom pulskih registracijskih oznaka upravljao je 38-godišnjak te nije držao potrebit razmak između vozila, i udario u osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 41-godišnjak. Tom prilikom osobni automobil sletio je van kolnika, nakon čega se prevrnuo. U prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok je 65-godišnji putnik iz tog vozila teško ozlijeđen, a ozljede su opasne po život. Na mjestu događaja očevidom je rukovodila županijska državna odvjetnica, a protiv vozača teretnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđena kaznena prijava.