Aktualno OG sada Ogulin

Zgrada “socijalnog” ide na prodaju!

U Ogulinu, u ulici Ivane Brlić Mažuranić 1, nalazi se zgrada u kojoj je nekad bila smještena služba socijalnog, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. S obzirom na činjenicu da se taj objekt nalazi u središtu grada i da već godinama polako ali sigurno propada, prilazni put postaje odlagalište starih vozila a sve zajedno postaje ruglo grada, smatramo da treba hitno nešto učiniti. . Dok ne postane ugroza i opasnost za prolaznike Stoga smo, prije mjesec dana sve zabilježili i krenuli u potragu za odgovorom na pitanje hoće li se i što učiniti sa ovom derutnom zgradu, koja više ne služi ničemu i nikome.
Odgovor na naše pitanje, nakon što smo čekali odgovor iz nadležnog Ministarstva, stigao nam je iz službe odnosa s javnošću Zavoda za mirovinsko osiguranje RH, koje je jedan od suvlasnika.
Oni u odgovoru ističu:
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje su se kao suvlasnici nekretnine u Ulici I.B.Mažuranić u Ogulinu suglasili s prijedlogom pokretanja postupka prodaje nekretnine putem javnog natječaja, obzirom da je zgrada neuvjetna za rad. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje će kao većinski suvlasnik koordinirati svim daljnjim potrebnim radnjama za provođenje postupka, a HZMO je dužan prije potpisivanja ugovora o kupoprodaji s najpovoljnijim ponuditeljem ishoditi suglasnost Upravnog vijeća.
Kad će to biti i hoće li biti zainteresiranih za kupnju, tek ćemo vidjeti.