Aktualno OG sada Ogulin

Oporbeni vijećnici napustili sjednicu, nisu htjeli ni na oproštajni domjenak!

Održana je posljednja, 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, u ovom sazivu. Sjednica je, po običaju, održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a izrevoltirani vijećnici SDP-a i HNS-a sjednicu su napustili, jer im predsjednik Gradskog vijeća Milan Sabljak (HDZ) nije dozvolio raspravu o dnevnom redu. S obzirom da su vijećnici na stol, prije početka sjednice, dobili materijale za proračun “teške” više od 6 milijuna kuna, oporbenjaci su smatrali da nije korektno ne dozvoliti im da nešto kažu, pa su nakon napuštanja sjednice održali tiskovnu konferenciju.

Što su rekli na tiskovnoj, pogledajte u video prilogu:

 

A sjednica Gradskog vijeća je, nakon njihova odlaska, protekla glatko. Odluke su se donosile jednoglasno, pa je na taj način prihvaćena ponuda Otočkih vrtova za osnivanje prava gradnje u Poduzetničkoj zoni, a na isti je način odlučeno da će se krenuti u adaptaciju domova DVD-a u Turkovićima i Jasenku.

Prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o ustrojstvu javne ustanove Pučko otvoreno učilište Ogulin, prijedlog Odluke o osnivanju Zavičajnog muzeja Ogulin, te prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na Statut Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, što je trebalo biti učinjeno još pred osam godina!
Gradski su vijećnici dali suglasnost na Pravilnik o upisima i kriterijima upisa djece u Dječji vrtić „Bistrac“ Ogulin, te prihvatili izvješće o radu i poslovanju ove ustanove za 2016. godinu.

Usvojen je i prijedlog kandidata za suce porotnike za mladež Općinskog suda u Karlovcu.

I na koncu, nadamo se da idući saziv Gradskog vijeća Grada Ogulina, neće raditi po principu “zaboravili smo”. Podsjetimo se riječi predsjednika vijeća Milana Sabljaka (HDZ), koji je na pretposljednjoj sjednici vrlo zorno opisao rad Gradskog vijeća u proteklom mandatu: