Aktualno OG sada Ogulin

Stipetić zatražio zakonitost rada i fer utakmicu

Kandidat za župana Karlovačke županije Damir Jelić, kandidatkinja za gradonačelnicu Ogulina Sanja Marković i kandidat za njenog zamjenika Tone Radočaj, nedavno su posjetili Poslovnu zonu Ogulin.

S obzirom da je očito riječ o predizbornoj kampanji, koja službeno nije počela, mnogi mediji taj događaj nisu popratili, a to je javno osudio i nezavisni kandidat za gradonačelnika Ogulina Željko Stipetić. On je na svom facebook profilu napisao:
“Ponukan održavanjem predizbornog skupa (za vrijeme dok predizborna kampanja službeno nije počela) HDZ-a u prostorijama Poduzetničke zone d.o.o., tvrtke u vlasništvu grada Ogulina, kao Zamjenik gradonačelnika Ogulina i kandidat za gradonačelnika, ovim putem javno osuđujem korištenje prostorija i imovine grada Ogulina u predizbornu promidžbu bilo koje političke stranke, kao i zloupotrebljavanje zaposlenika poduzeća u gradskom vlasništvu za političko angažiranje za vrijeme radnog vremena i u prostorima u vlasništvu grada. Takvo djelovanje je protuzakonito i nemoralno. Stoga tražim od Gradonačelnika g. Jure Turkovića da kao odgovorna osoba za zakonitost rada poduzeća i ustanova u vlasništvu Grada osigura zakonitost rada i fer političku utakmicu. Vjerujem da će za vrijeme službene predizborne kampanje, svi kandidati kako za Gradonačelnika tako i svi Nositelji lista za Gradsko vijeće, ukoliko zatraže, da im se prezentira rad poduzeća i ustanova u vlasništvu Grada imati jednake uvjete”.

Ogportal je u vezi ovog događaja poslao upit gradonačelniku Juri Turkoviću, a zamolili smo ga da nam odgovori da li svi kandidati koji izlaze na izbore mogu posjećivati prostore gradskih tvrtki i koristiti ih u svoje promidžbene svrhe, da li je za dosadašnje posjete odobrenje dao on ili netko drugi, te kome se treba najaviti dolazak?

Odgovor očekujemo!