OG sada Ogulin

Učenici briljiraju: Roko Radovan i Lucija Stipetić prvaci,

Naša Ogulinka Lucija Stipetić – prvakinja!

Gotovo svakodnevno stižu vijesti o odličnim rezultatima koje učenici i učenice naše županije ustanova postižu na državnim natjecanjima.

Stigla je i prva ovogodišnja titula državnog prvaka, a osvojio ju je Korčulanin Roko Radovan, učenik Glazbene škole Karlovac (nastavnik Tonči Ante Petković, korepetitorica na klaviru Marijana Pajić) u kategoriji pjevanja na 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Sa 99,40 bodova Radovan je bio uvjerljivo najbolji pjevač u III. kategoriji, a čak mu je troje od pet članova stručne komisije dalo maksimalnih 100 bodova, što su i jedine “stotke” u kategoriji. U istoj kategoriji nastupila je i Lucija Klarić, koja je osvojila 10. mjesto po bodovima, ali sa više od 95 bodova od stručne komisije dobila drugu nagradu.

Na istom natjecanju još jedno priznanje za Glazbenu školu Karlovac – treće mjesto u II. kategoriji solfeggia osvojila je Daria Mulac – Božičević (nastavnik Bruno Belančić).

Prvim mjestom možemo se pohvaliti i mi Ogulinci. Na državnom natjecanju iz geografije u kategoriji učenika i učenica šestih razreda zablistala je Lucija Stipetić iz ogulinske Prve osnovne škole. Državno natjecanje sastojalo se iz pismenog ispita i praktičnog rada, a najviše bodova prikupila je upravo naša Ogulinka, čija je mentorica Nikolina Magličić Čavlović. (kaportal/ogportal)