Aktualno Županija

Pojačan promet na graničnim prijelazima, tijekom dana očekuju se duža čekanja

Putnici se moraju “naoružati strpljenjem”: Pojačan promet na graničnim prijelazima, tijekom dana očekuju se duža čekanja
– Zbog sustavnih graničnih kontrola koje su u tijeku na svim graničnim prijelazima tijekom dana očekuju se i duža čekanja pa korisnike molimo za strpljenje i razumijevanje, javljaju iz Hrvatskog autokluba.
Promet je povremeno pojačan na graničnim prijelazima Bregana u oba smjera, Stara Gradiška na ulasku i Pasjak na izlasku, dodaju u HAK-u.
Gužve su počele još sinoć, kad se na graničnim prijelazima prema Sloveniji čekalo i do sata, no danas se očekuju puno veće kolone.
Zbog bure, na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Jak vjetar puše i na dionicama autocesta A1 od prolaza Vučipolje do vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobića. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.
Kolnici su mokri ili samo vlažni i skliski u Dalmaciji, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i dijelu središnje Hrvatske. U Gorskom kotaru ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Vrbovsko. (kaportal.hr)