Aktualno OG sada Ogulin

Sonja Drašković danas “preuzela” turizam!

Sonja Drašković od danas je na novom radnom mjestu. Direktorica je Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina. Njen prvi radni dan iskoristili smo za kraći razgovor, jer je upravo Ogportalu obećala dati prvi intervju.

Sonja Drašković mlada je, entuzijastična marketinška stručnjakinja, koja, kaže nam, voli izazove.

Dolazi iz Zagreba, gdje je provela zadnjih 20 godina, iako je cijeli život vezana uz grad Ogulin gdje je provela veliki dio djetinjstva i rane mladosti i uvijek se rado vraća.

Magistra je ekonomije, diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer marketing, te je prvostupnica novinarstva, koje je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti.

Od samih početaka  radila je poslove vezane uz marketing, koji je njena velika ljubav, te je najveći dio svog poslovnog puta provela u medijima, odnosno u najvećoj medijskoj kući u Hrvatskoj, Styriji, gdje je radila u marketingu Večernjeg lista.

Na naš upit zbog čega se javila za direktoricu Turističlkog ureda, odgovara:
“Motivacija za prijavu na radno mjesto u TZ grada Ogulina je prvenstveno želja za razvojem i unaprjeđenjem turizma u Ogulinu koji ima ogroman potencijal. Prvi potez će biti revizija programa rada za 2017. godinu i sastanak sa Turističkim vijećem s kojim ćemo usuglasiti daljnje korake i smjernice rada. Svakako jedna od prvih stvari koja se mora napraviti jest definirati i razviti strategiju razvoja turizma grada Ogulina”- kaže nam Sonja Drašković, te dodaje da je za početak potrebna strategija koja će biti bazirana na samoodrživom razvoju. Unutar nje treba napraviti kratkoročni i dugoročni plan razvoja sa jasnim i mjerljivim ciljevima. Ogulin obiluje prirodnim ljepotama koje treba pametno iskoristiti za razvoj turizma, te uz postojeće manifestacije i događanja u suradnji s ostalim institucijama u gradu napraviti plan promocije istih, te razmisliti o novim sadržajima koje možemo ponuditi.

“Cilj turizma nije jednokratni dolazak turista koji se neće vratiti, važno je privući turiste da nam se vraćaju i da pritom oduševljeni našom ponudom dovode svoju obitelj i prijatelje. Očekujem dobru volju i suradnju sa svima u gradu”- kaže nam ova mlada, simpatična sugovornica, od koje također mnogi očekuju da pokrene ogulinski turizam u pravom smjeru.