Švicarski sud odbio hrvatski zahtjev za odgodom provedbe arbitražne odluke u Ženevi

INA-MOL Švicarski sud odbio hrvatski zahtjev za odgodom provedbe arbitražne odluke u Ženevi
Hrvatski odvjetnički tim zajedno s kolegama iz Švicarske, početkom je veljače švicarskom Saveznom sudu podnio zahtjev za osporavanje odluke Arbitražnog suda u Genevi. Danas je sa suda u Švicarskoj stigla odluka.
Odbijen je hrvatski zahtjev, kako to tumači član arbitražnog sudišta HGK Miljenko Giunio, za odgodom provedbe arbitražne odluke u Ženevi po pitanju materijalnih troškova, javlja N1.
Podsjetimo, arbitraža je pokrenuta u studenom 2013., a MOL je kao vlasnik 49 posto dionica Ine tvrdio da Vlada nije ispunila obveze iz Glavnog ugovora o plinskom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009. godine.
U veljači, zadnjeg dana roka odvjetnički je tim poslao zahtjev kojim Vlada želi osporiti odluku arbitražnog suda koji je dosudio u korist mađarskog MOL-a. Premijer Andrej Plenković tada je bio je optimističan.
“Riječ je o argumentima koji su vrlo dobro potkrepljeni, prije svega procesno pravnim razlozima i nadamo da će u postupku koji slijedi u slijedećih nekoliko mjeseci, Sud sve dobro sagledati”, rekao je u veljači Plenković. (jutarnji.hr)

Komentari