Aktualno OG sada Ogulin

Zajedništvo vjere i prijateljstva

Na Uskrsni ponedjeljak, prva je sveta misa služena u 9 sati, a onu u 18.30 predvodio je mons. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjski.Ove godine, složili su se mnogi, sveta je misa bila nekako posebno svečana, a crkva je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. U svojoj propovijedi biskup se osvrnuo na mnoge aktualne teme današnjice, među kojima prevladava glad za novcem. Evo što je naglasio:

Nakon mise, župnik i dekan ogulinski Robert Zubović pripremio je, sa svojim suradnicima, primanje za predstavnike grada i županije, predstavnike političkih stranaka, ravnatelje, direktore i druge ugledne goste. To je tradicija koja se u Ogulinu već niz godina održava na Uskrsni ponedjeljak, a tom prigodom nazočnima su se obratili , u ime Pastoralnog vijeća Milan Poljak, te župnik Robert Zubović:

Prigodu da svim nazočnima čestita Uskrs, iskoristio je još jednom biskup Zdenko Križić, a tada je poručio:

Zajedništvo vjere i prijateljstva često se spominjalo na ovom druženju, na kojem je najavljena i planirana obnova župne crkve Sv. Križa, sa kojom je nazočne upoznala projektantica Kristina Špigl.

Ovom prigodom župniku Zuboviću na suradnji je zahvalio i gradonačelnik Jure Turković, te novom gradonačelniku poželio da se ovakvi susreti vjere i prijateljstva nastave i u buduće.