OG sada Ogulin

Dobro jutro!

Današnje jutro stiglo nam je u pravom zimskom izdanju. Iako vedro i sunčano bilo je hladno sa svega dva celzijusova stupnja. Vrhovi okolnih brda i Kleka zabijelili su se što je Ogulince potaknulo da “okinu” još poneku fotografiju i naravno objave na Facebooku. Neke od tih fotografija vam prenosimo. Što se vremenskih prilika tiče danas nas očekuje u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice s kišom i ponekim pljuskom. Oborina će biti češća u unutrašnjosti. U gorju će pasti još malo snijega, a prolazno je moguć i ponegdje u nizinskim područjima. Puhat će umjeren i jak sjeverac, na Jadranu jaka bura i tramontana s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 11 na kopnu, a od 11 do 16 °C na obali i otocima. Ogulin ovim lijepim jutrom, za sada odiljeva oblacima i oborinama, za razliku od dijela Gorskog kotara gdje je situacija potpuno drugačija. I dugoročna prognoza nije baš najboloja tako da su pred nama dani vrlo promjenjivog vremena, u kojima će se izmjenjivati kišni i pomalo sunčani dani s temperaturama koje neće često ići do 20 stupnjeva. Prema svemu sudeći i praznik rada nije siguran da će biti bez oblaka i kiše mada se o tome prognoze pomalo razlikuju. Toplije, stabilnije i sunčanije vrijeme očekuje se tek sa prvim vikendom u svibnju.

Zanimljivost:
18. i 19. travnja 1991. godine u Gorskom kotaru i Lici kiša koja se ledi i snijeg uz buru uzrokovali štetu na dalekovodu!
U Ogulinu je 19. travnja 1991. godine izmjerena rekordna visina snijega za travanj od 47 cm. Na Zavižanu je izmjereno 72 cm, a u Gospiću 54 cm snijega