OG sada Ogulin

Rezultati pojačanog nadzora brzine

Već smo pisali kako djelatnici PU karlovačke provode pojačani nadzor brzine u prometu u trajanju od 24 sata, odnosno 19. do 20. travnja. Danas donosimo i rezultate tog nadzora. Kako u obavijesti iz PU karlovačke stoji, tijekom provođenja 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila koji je proveden od 19. do 20. travnja na području Policijske uprave karlovačke, policija je na 72 lokacije kontrolirala 143 vozila, a tijekom provođenja pojačanog nadzora utvrđeno je 158 prekršaja brzine.
                      Podsjećamo da se ova akcija provodila temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije.  Akcijom se nastoji potaknuti svijest vozača da poštuju prometne propise ograničenja brzine kretanja vozila.
                      Dio lokacija na kojima je proveden nadzor brzine kretanja vozila predložili su građani, a dio policija sukladno svojim vlastitim procjenama.
I nadalje pozivamo vozače da u cilju vlastite sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu, brzinu kretanja vozila prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti te da poštuju ograničenja brzine.