Aktualno OG sada Ogulin

“To – To Tolerancija”!

Čelni ljudi udruge “Radost” su tijekom proteklih tjedana prijavili niz projektnih prijedloga na adrese brojnih donatora, a ovih dana počeli su stizati i prvi rezultati.

Tako je projektni prijedlog pod nazivom “To -To Tolerancija”, iznosom od 22.000 kuna, financijski odlučila poduprijeti Karlovačka županija.
Glavni cilj ovog projekta je socijalna integracija i inkluzija djece s teškoćama u razvoju u redovan odgojno obrazovni sustav i društvo u cjelini. Projekt će se provoditi u OŠ Vladimira Nazora u Dugoj Resi i Ekonomsko turističkoj školi u Karlovcu, a obje škole su ujedno i partneri projekta.
Projektom je predviđeno održavanje 16 radionica u navedenim školama, putem kojih će se vršiti edukacija djece s ciljem usvajanja vještina pomaganja i razvoja zdrave empatije prema djeci s posebnim potrebama. Radionice će izvoditi stručnjaci, a njima će biti obuhvaćeni i prosvjetni djelatnici u dvjema partnerskim školama, kao i roditelji učenika. Provedba ovog projekta trebala bi doprinjeti smanjenju diskriminacije prema učenicima s teškoćama u razvoju, te promjeni stavova i predrasuda prema njima.

Kako bi se osigurala neometana realizacija projektnih ciljeva, udruga “Radost” poseban trud ulaže i u izgradnju kvalitetnih partnerskih odnosa. Tako su u srijedu organizirali radni sastanak s projektnim partnerima kojem su nazočile predstavnice OŠ Vladimira Nazora iz Duga Rese – pedagoginja Zrinka Sučić Ćosić i logoped Dinka Berislavić, predstavnice Ekonomsko turističke škole iz Karlovca – pedagoginja Tatjana Katušin i ravnateljica Lidija Mikšić, dipl.pedagog, izvoditeljica projekta mag psyh. Ines Galetić Žagar, te voditeljica projekta Dubravka Šlat. Tema sastanka bila je buduća suradnja na realizaciji projektnih aktivnosti.

Provedba projekta „To – To Tolerancija“ trajat će do 31.12.2017. godine.