Aktualno Županija

Jelić među prvima potpisao suparnici Novaković Matanić

Gužva na tržnici, počeo lov na potpise: Jelić među prvima potpisao suparnici Novaković Matanić
Dan nakon što je na snagu stupila Vladina odluka o raspuštanju predstavničkih tijela počeli su teći izborni rokovi pa je tako od danas počelo prikupljanje potpisa za kandidature gradskih, općinskih i županijskih čelnika.
Političke stranke odmah su se dale na posao, a petak, sajmeni dan u Karlovcu i gužvu na Gradskoj tržnici mnogi su kandidati iskoristili upravo za druženje s građanima i prikupljanje potpisa. I kandidati su posjećivali štandove političkih suparnika, a neki i svojim potpisom poduprli njihovu kandidaturu. Učinio je to Damir Jelić, HDZ-ov kandidat za župana, potpisavši kandidaturu HNS-ovoj kandidatkinji za istu dužnost Marini Novaković Matanić.  Učinila bi i ona isto njemu da je Jelić imao papir za prikupljanje potpisa, no ovako će to – kazala nam je – nadoknaditi sljedeći put.
Inače, da bi kandidatura za karlovačkog župana bila valjana, treba prikupiti 1.500 potpisa, dok je za gradonačelnika Karlovca potrebno 900. U Dugoj Resi i Ogulinu je to 450, a Ozlju i Slunju 250. I za općinske načlenike broj potpisa ovisi o broju stanovnika pa se kreće od 50 u Ribniku do 150 u Bariloviću, Draganiću, Generalskom Stolu, Josipdolu, Netretiću i Vojniću.
Kandidature izbornim povjerenstvima moraju biti predane do 4. svibnja u 24 sata, a javno će biti objavljene najkasnije 48 sati poslije. (kaportal.hr)